Forum de Calatorie si Fotografie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Capcană pentru hoți cu serviciul de localizare Samsung Find My Mobile Empty Capcană pentru hoți cu serviciul de localizare Samsung Find My Mobile

Sam Oct 25, 2014 4:12 am
Vă povesteam zilele trecute despre hoții care, după ce au furat un smartphone Nokia, s-au folosit de datele de pe acesta pentru a încerca să escrocheze familia proprietarei. Pentru a preveni astfel de incidente nedorite, am încercat să criptez datele de pe smartphone-ul meu Blackberry 9720, constatând că, atunci când e activată criptarea memoriei dispozitivului, serviciul de localizare și ștergere la distanță Blackberry Protect nu mai funcționează.

Am încercat să reiau experimentul și pe celălalt telefon al meu, un Samsung S3 Mini. În primă fază, am înregistrat telefonul pentru serviciul de localizare Find My Mobile, conectându-mă la site-ul http://http://findmymobile.samsung.com din browser-ul de pe telefonul mobil și urmând pașii descriși acolo (găsiți indicații exacte pentru înregistrarea fiecărui tip de smartphone Samsung).

Apoi, am activat criptarea memoriei telefonului și a cartelei micro-SD (pentru a activa criptarea, trebuie să dezactivați Pattern Lock-ul și să alegeți o parolă de cel puțin 6 caractere, care să includă litere și cifre, făcând astfel parola mai sigură împotriva atacurilor prin forță brută a programelor de decriptare).

În atari condiții, serviciul de localizare de pe Blackberry-uri - telefoane considerate printre cele mai sigure din lume - nu ar fi funcționat, funcția de localizare și criptarea memoriei sale excluzându-se reciproc.

Serviciul Samsung Find My Mobile în schimb, e prezentat ca trebuind să funcționeze - cât timp telefonul a fost înregistrat corect - chiar dacă SIM-ul din telefon a fost schimbat, iar telefonul nostru se conectează la Internet folosind traficul de date de pe un alt SIM, sau conectivitatea wireless (singurele condiții fiind ca telefonul să nu fi fost reinițializat la setările din fabrică, sau să-i fie instalat un ROM piratat, situații în care s-ar elimina contul de identificare Samsung creat la înregistrare).

Am decis așadar să verific dacă ar funcționa o capcană pentru hoți: de regulă, primul lucru pe care îl face un hoț de telefoane este să extragă cartela SIM din telefon, preocupându-se mai puțin de celelalte setări ale acestuia. Teoretic, în momentul în care SIM-ul a fost extras din telefon, hoțul ar putea presupune că e în siguranță și ar putea introduce un alt SIM în telefon, sau ar putea încerca să activeze conectivitatea wireless.

De îndată ce telefonul s-a conectat la Internet, folosind celălalt SIM sau WiFi-ul (iar hoțul a uitat, sau nu știa să reseteze telefonul la configurația din fabrică), îl putem localiza folosind funcția Găsire dispozitiv mobil de pe site-ul Find My Mobile - iar astfel, să identificăm ascunzătoarea hoțului (pentru a putea realiza o captură de ecran, pe care să o oferim Poliției ca probă).

Experimentul meu a funcționat perfect, însă trebuie și în acest caz să ținem cont de un aspect: aveam deja salvată în dispozitiv parola rețelei mele wireless; în caz contrar, cum dispozitivul e protejat cu parolă, acesta nu s-ar putea conecta la Internet decât fie dacă avem activată conectarea automată la rețelele deschise, iar telefonul găsește un router neparolat, fie de pe SIM-ul infractorului (caz în care, dacă acesta provine dintr-o altă rețea de telefonie mobilă decât a noastră, e posibil ca setările Access Point-ului ce trebuiesc configurate în telefon să difere - iar hoțul nu le va putea reconfigura, telefonul fiind parolat).

Chiar și așa, activarea unor măsuri de siguranță suplimentare și înregistrarea telefonului nostru cu un sistem de localizare reprezintă elemente care nu au cum să ne strice, dar ne pot fi de folos pentru a preîntâmpina unele situații nedorite, de care e mult mai ușor să te lovești decât am crede la prima vedere.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum