Forum de Calatorie si Fotografie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
avatar
Andrushka
Posts : 2
Points : 4
Join date : 18/02/2015

Călătorie în Asia Empty Călătorie în Asia

Mier Feb 18, 2015 3:16 pm
În mai 2014 am pornit într-o aventură în jurul Asiei, începând din estul Europei, și sfârșind în Nepal și India. Am traversat Ucraina, am fost la Moscova, am înfruntat stepele Kazahstanului și pădurile nesfârșite ale Siberiei, ajungând până la lacul Baikal. Am coborât spre sud, în Mongolia, China, și am vizitat apoi toate țările din sud-estul Asiei- Vietnam, Laos, Tailanda, Cambogia, Myanmar, și apoi Malaezia și Nepal.
Vă aștept cu întrebări sau discuții pe subiect:)
kolmekata
kolmekata
Membru Activ
Membru Activ
Posts : 13
Points : 29
Join date : 19/09/2014
Age : 58
Location : Asgard
http://www.calatorie-fotografie.net

Călătorie în Asia Empty Re: Călătorie în Asia

Vin Feb 27, 2015 4:06 am
Fain! Când te gândești că românii merg de obicei în Grecia, Turcia, sau dacă au bani poate ajung prin Dubai sau Bali!

Ce ne povestești aici aduce mai degrabă cu o expediție veritabilă, în genul Paramongol. Iar dacă ai reușit acest lucru de unul singur, sau într-un grup restrâns, e cu atât mai mult de apreciat ce ai făcut cheers . Mai ales că știm că drumurile nu sunt tocmai ușoare, că ați traversat toate anotimpurile la interval poate de câteva zile sau săptămâni.

Sau cine știe ce probleme ați mai putut avea și cu autoritățile de pe drum. Din câte ne povestești sunt țări foarte diferite, fiecare cu civilizația și legile ei, unele chiar rămase în alte vremuri.

Cum te îndepărtezi de spațiul Schengen lucrurile devin mult mai "interesante", chiar și pentru călătoriile scurte. Îmi povestea odată un amic cum a fost cu trenul de la București la Belgrad: erau în vagon doar el și niște contrabandiști de robinete. Noroc că fiecare și-a văzut de ale lui și bișnițarii nu căutau sămânță de scandal, altfel nu cred că a putut fi cea mai plăcută călătorie cu putință.

Sunt tare cuiroasă să ne povestești cât mai multe despre plimbarea ta și dacă poți să ne arăți și niște poze Smile.
avatar
Andrushka
Posts : 2
Points : 4
Join date : 18/02/2015

Călătorie în Asia Empty Re: Călătorie în Asia

Vin Feb 27, 2015 3:22 pm
Mă bucur pentru ce mi-ai scris, a fost într-adevăr, aproape o expediție, cu multe aventuri, și cele mai frumoase întâmplări și trăiri au fost alături de oamenii care nu vorbeau aceeași limbă. Spre exemplu, am petrecut o lună în Kazahstan, acolo nu vorbește aproape nimeni engleza, ci numai rusă sau kazahă. La fel în China sau diferite zone din Myanmar sau Cambogia, unde se vorbesc doar limbile acestor țări.   
Adevărat în legătură cu clima. De exemplu în Astana(Kaz) erau 40 de grade la umbră, iar la lacul Baikal în Siberia 10 grade, în toiul lunii iulie. În deșertul Gobi ziua e foarte cald iar noaptea îți clănțăne dinții. În Beijing e atâta poluare că nu se vede soarele(deși se simte la fel de puternic) și aerul e atât de umed încât simțeam că mă sufoc. La fel în unele zone din junglele din Cambogia. Am plecat din Malaezia, 45 de grade, umezeală, direct în Himalaya, la peste 5000 de metri. Se poate spune că am trecut prin multe.

Dacă ar fi să plec undeva vreodată aș evita cu orice preț Europa(cel puțin pentru experiențele interumane, avem atâtea de învățat despre viață de la oamenii rămași în alt timp).
Vă povestesc cu drag, și răspund la eventualele întrebări aici, și puteți vedea fotografii pe pagina de Facebook, Povești călătorești, sau povestiri mai detaliate pe blogul cu același nume:)
Continut sponsorizat

Călătorie în Asia Empty Re: Călătorie în Asia

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum