In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Nottingham, oraşul studenţiei mele Empty Nottingham, oraşul studenţiei mele

la data de Lun Apr 22, 2013 9:42 am
Atunci când spui Robin Hood, te gândeşti la Nottingham, dar când spui Nottingham, nu e doar Robin Hood. Este propoziţia care mi-a venit în minte imediat ce m-am aşezat la birou pentru a-mi aminti de oraşul situat chiar in inima Marii Britanii şi unde mi-am petrecut studenţia.

Nottingham are atâtea lucruri de oferit călătorilor, dar şi rezidenţilor, încât trebuie să fii foarte pretenţios ca să te poţi plictisi. Am stat un an şi jumătate acolo, ca bursier al Nottingham Trent University şi doar în ultimul trimestru mi-am pus problema stejarului în jurul căruia îşi afla tabăra celebrul Robin Hood în secolul al XV-lea, despre care vorbesc sub titlul „Robin Hood - ALTFEL”.

Cei peste 300.000 de vizitatori care vizitează Nottingham în fiecare an, număr mult peste locuitorii efectivi ai urbei (275.000), vin în special pentru viaţa de noapte, magazine şi istorie.

Cele mai populare atracţii turistice ce ţin de istoria locului se numără Castelul, City of Caves, Lace Market, Galeriile de Justiţie, şi pub-urile din City vechi. Toate aflate în centrul oraşului.

Parcuri şi grădinile nu seamănă cu nimic din ce credem noi că ar putea arăta un parc sau o grădină. Wollaton Park, spre exemplu, (cu peste 500 de hectare), este o mare de verdeaţă cu căprioare în incintă şi având ca punct de reper Castelul lui Sir Francis Willoughby, care acum este gazda Muzeului de Istorie Naturală din Nottingham.

La capitolul şedere, v-aş recomanda Hilton Nottingham Hotel , unde am stat şi eu la recomadarea unui prieten român care lucrează acolo.

Puteți vedea mai jos câteva din pozele mele preferate, făcute cu Nikon Coolpix L19, un aparat pe care l-am ales pentru că, fiind foarte portabil, puteam să-l am cu mine de fiecare dată când ieșeam undeva - și vă asigur că de fiecare dată merita să-l folosesc. Din gama actuală, aș merge pe un Nikon Coolpix S3300 , bun, ușor și nu prea scump Smile .

Promit să revin, şi cu alte impresii, dar şi în Nottingham!

Nottingham, oraşul studenţiei mele 89189982

Nottingham, oraşul studenţiei mele 89190009
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum