In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună Empty Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună

la data de Lun Mai 20, 2013 6:27 am
Oraşul francez Strasbourg, situat la graniţa cu Germania, pe malul stâng al Rinului, este un oraş plin de contraste.

Mergând prin parcuri, vezi cupluri ieşite la picnic, având în coşuri sandvişuri şi o sticlă de vin.

Pe străzile înguste şi romantice, o dată pe lună, însă, poţi observa mii de doamne şi domni îmbracaţi elegant. Lucrează la Parlamentul European (PE) şi sunt veniţi cu ocazia sesiunilor plenare lunare ale instituţiei europene.

Tot în acest superb oraş îşi are sediul şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cunoscută mai mult prin prescurtarea sa de CEDO, dar şi Consiliul Europei.

Aflat chiar pe graniţa dintre Franţa şi Germania, Strasbourg este capitala regiunii Alsacia, se găseşte chiar pe malul stâng al Rinului, fiind traversat de un afluent al acestuia (vizibil în fotografii). Acesta sunt chiar motivele simbolice care au stat la decizia construirii acolo a sediului Parlamentului Europei, regiunea Alsaciei (bogată în hidrocarburi) aflându-se de multe ori de-a lungul istoriei, în mijlocului conflictului germano-francez, dar şi la baza găsirii păcii Europei.

În fotografiile de mai jos puteţi observa faţa instituţională a Strasbourg-ului, dar mai ales felul în care arhitecţii au reuşit să îmbine natura cu clădirile instituţiilor europene, realizate din sticlă şi oţel.

În ceea ce priveşte cazarea, Strasbourg este un rai al hotelurilor, datorită abundenţei lor, dar şi un iad al acestora, dacă, în calitatea de turist vrei să-ţi găseşti cazare în perioada plenului Parlamentului European.

De fiecare dată când am fost în delegaţie la Strasbourg, am stat aici, la Lagrange City Strasbourg, aproape de gară şi o oază de linişte după 10 ore de muncă.
http://www.booking.com/hotel/fr/lagrange-city-strasbourg.ro.html?aid=364921

Consiliul Europei
Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună 90588167

Parlamentul European
Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună 90588109

Pasarela către Aula Parlamentului peste afluentul Rinului
Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună 90588116

Vedere din Parlament către CEDO
Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună 90588142

Parlamentul, interior
Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună 90588130

Parlamentul, interior
Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună 90589826

Parlamentul, interior
Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună 90589849

Moi, dans la rue
Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună 90588124

Plimbări cu vasul pe canalele ce înconjoară instituţiile europene
Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună 90588146

CEDO
Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună 90588157


Ultima editare efectuata de catre C.Arsene in Vin Mai 31, 2013 1:49 am, editata de 1 ori
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună Empty Re: Strasbourg-oraşul care se îmbracă la costum o dată pe lună

la data de Mar Mai 21, 2013 3:18 pm
Să lăsăm la o parte faptul că pentru rațiuni esențialmente simbolice sunt cheltuiți banii contribuabililor cu menținerea în funcțiune a Parlamentului European în Bruxelles și Strasbourg, alaiul aleșilor peregrinându-se de la un loc de întrunire la celălalt mai ceva ca shogunii din vechime de la Kyoto la Edo (noroc că între timp s-au inventat automobilele blindate, nu mai au nevoie de sclavi care să le care lecticile... totuși, pentru acestea plătim noi din greu, în condițiile în care se cifrele oficiale arată că 16% din bugetul UE pe 2008 s-a bazat pe prelevările din TVA-ul colectat de statele membre - circa.europa.eu/irc/opoce/fact_sheets/info/data/how/finances/article_7169_ro.htm).

Mai bine să ne oprim strict asupra pozelor, care înfățișează sediile instituțiilor europene din acest oraș francez cu nume german, care a fost martorul, încă de pe vremea mușchetarilor Regelui-Soare, eternei rivalități franco-germane, pentru a deveni, după Al Doilea Război Mondial, simbolul reconcilierii dintre marile puteri ale continentului (desi chiar si azi putem întâlni germani care când se gândesc la vecinii lor de la vest, vor spune doar "Ach, diese Franzosen!").

A avut o idee simpatică cel care te-a fotografiat, un om cu Consiliul Europei la cap - la propriu. Dacă de obicei e criticată de fotografi plasarea de obiecte în creștetul personajelor înfățișate, de data aceasta faptul că practic ți-a pus o etichetă, cu privire la unde ai fost și la ce te gândeai când ai întreprins vizita - face ca imaginea să te ducă mai degrabă cu gândul la baloanele de text din benzile desenate, decât la un obiect amplasat la locul nepotrivit în cadru.

În a doua imagine, e bună ideea de a amplasa în partea dreaptă a cadrului clădirea cea mai importantă (cum noi citim de la stânga la dreapta, așa și baleiem o poză), doar era bine să-i lași puțin loc să respire în extrema dreaptă. Așa pare că se termină brusc, iar în stânga ai o zonă vidă foarte întinsă. Nu-i nimic, știi ce să faci în alte ocazii similare Wink.

A treia și a patra imagine, la fel ca și ultima, ar avea nevoie de mai mult loc ca să respire. Compozițiile ar fi OK, doar că încadrările sunt prea strânse - am avea nevoie de un unghi de cuprindere mai larg. Deja știu, îmi vei spune că un obiectiv superangular bun e 3000 lei. Așa e.. există însă și soluție de buget, ce potrivește pe obiectivul kit cu care sunt livrate majoritatea DSLR-urilor și, grație inelelor adaptoare incluse, și pe camerele video: Raynox DCR-731 , o lentilă de conversie wide, cu un factor de demultiplicare de 0,7x.

Cu alte cuvinte, focala de 18 mm va deveni un mult mai cuprinzător 12,6 mm. E drept că are loc și o oarecare scădere a clarității spre extremități, însă prețul e imbatabil pentru unghiul de cuprindere oferit - și cât timp nu faci imagini comerciale, rezultatele ar trebui să fie satisfăcătoare.

Despre imaginea cu vaporașul, mai mult un sfat practic decât de fotografiere: când îți apare în cadru un indicator sau un panou publicitar, fă mai bine câțiva pași până treci de el și declanșează de acolo. Eviți astfel ruperile de ritm cauzate de obiectele care se interpun mișcării de baleiere a cadrului cu privirea, cauzând parcă o sincopă acolo.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum