In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Roma, oraşul trecut... ului nostru Empty Roma, oraşul trecut... ului nostru

la data de Joi Iun 20, 2013 7:34 am
Roma, Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Oraşul etern”), la Città dei sette colli („Oraşul celor şapte coline”) sau pur şi simplu l'Urbe („Oraşul”). 
La Roma trebuie să ajungi cel puţin o dată în viaţă. E ca în cazul Ierusalimului pentru creştini.
La Ierusalim cauţi ceea ce eşti, religiosul din tine, la Roma te duci să afli cine eşti, cine îţi sunt strămoşii, ce cultură au avut aceştia?
Fontana di Trevi
Roma, oraşul trecut... ului nostru 92015682
De-a lungul secolelor, Roma a fost capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice şi a Italiei moderne. Roma are o populaţie de aproape trei milioane de locuitori.
Conform legendei, Roma a fost întemeiată de gemenii Romulus şi Remus în celebrul an 753 î.Hr. şi dovezile arheologice sprijină teoria conform căreia Roma s-a dezvoltat pornind de la aşezări pastorale pe Dealul Palatin, construite în zona viitorului Forum Roman.
Roma, oraşul trecut... ului nostru 91997322

Roma, oraşul trecut... ului nostru 91997008

De observat renumita Columna a lui Traian, precum şi columnele Senatului.

Roma, oraşul trecut... ului nostru 91997567

Roma, oraşul trecut... ului nostru 91997507 
Unul dintre simbolurile Romei este Colosseumul  (70-80 d.Hr.), cel mai mare amfiteatru  construit vreodată în Imperiul Roman . Având iniţial o capacitate de 60.000 de spectatori, acesta a fost folosit pentru lupte între gladiatori , inspirând acum multe filme celebre.


Roma, oraşul trecut... ului nostru 91996888
Roma a fost un centru mondial al Renaşterii, al doilea doar în urma Florenţei, şi a fost profund influenţată de această mişcare, (lucru vizibil dacă te plimbi printre nenumăratele străzi şi pieţe).
Roma, oraşul trecut... ului nostru 92031004
A se vedea, printre altele, Piaţa Spaniei, Biserica Trinità dei Monti şi Casa celebrei familii de Medici.

Roma, oraşul trecut... ului nostru 92016139
Oraşul Roma înconjoară, de asemenea Vaticanul, o enclavă a Sfântului Scaun, care este un stat suveran. În Vatican găsim Piaţa Sfântului Petru, cu Bazilica corespondentă. Statul papal găzduieşte de asemenea prestigioasele Biblioteca Vaticanului, Muzeele Vaticanului cu Capela Sixtină, Camerele Rafael şi alte opere importante ale lui Leonardo Da Vinci, Rafael, sau Botticelli.

Roma, oraşul trecut... ului nostru 91996704

Roma, oraşul trecut... ului nostru 91996774
Roma, oraşul trecut... ului nostru 91996435

Sugestia pe care v-aş face-o în ceea ce priveşte cazarea este Hotelul Cardinal St. Peter, clasat la 4 stele, aflat la doar 2 km de Vatican, cu vedere spre basilica Sf. Petru: http://www.booking.com/hotel/it/cardinal-saint-peter.ro.html?aid=364921

Fotografiile au fost făcute utilizând un aparat compact Sony Cyber-shot DSC-WX50 (16,2 MPx, obiectiv Carl Zeiss Vario Tessar, cu focala echivalentă 24-240 mm). Vă puteți comanda și voi unul de pe http://www.f64.ro/f444725/sony-cybershot-dsc-wx50-argintiu-16mp-zoom-5x-filmare-full-hd.html .

Pericole


În centrul Romei, veţi fi abordaţi de aşa-numiţii agenţi de turism. Staţi departe de ei, percep tarife mari pentru a vă arăta ceea ce puteţi vedea doar plimbându-vă şi singuri.
Altfel, vă urez să nu staţi pe gânduri şi să vă duceţi la Roma. 


Ultima editare efectuata de catre C.Arsene in Mier Iun 26, 2013 10:42 pm, editata de 2 ori
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Roma, oraşul trecut... ului nostru Empty Re: Roma, oraşul trecut... ului nostru

la data de Lun Iun 24, 2013 2:35 pm
Ai foarte multe poze bune aici, de câteva n-ai spune că sunt făcute cu un aparat compact... singurul sfat ar fi ca, în afară de când fotografiezi apusuri, să eviți să-ți apară soarele în cadru, distruge mult din contrastul general al imaginii și creează halouri parazite.

Îmi place foarte mult a doua, în care ai reușit să prezinți un cadru de ansamblu, fără însă ca acesta să fie banal și plictisitor: dacă majoritatea turiștilor sunt furați de peisaj și declanșează la întâmplare, tu ai așteptat momentul potrivit, astfel ca, la un moment la care nu ai fi putut evita să-ți apară oameni în cadru, măcar ei să fie plasați într-o manieră cât mai interesantă și care să dea viață scenei.

Fetele care citesc plasate pe linia de treime stângă a cadrului fac un contrast bun cu grupul din planul ceva mai îndepărtat, care se plimbă pe linia de treime dreaptă. Și e bine că se uită și unii și alții înspre centrul cadrului.

Apreciez și înfățișarea scenei din Piața Spaniei: biserica plasată ușor excentric, scările ce duc spre ea, animate de mulțimea de oameni - fără însă ca aceștia să pară că pozează sau sunt intruzivi în cadru. Faptul că ai ales să faci poza de pe o înălțime ajută clar la acest lucru.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum