In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Canon PowerShot A810 - aparat compact de buget, alimentat cu baterii AA si capabil de a rula CHDK Empty Canon PowerShot A810 - aparat compact de buget, alimentat cu baterii AA si capabil de a rula CHDK

la data de Mar Aug 20, 2013 3:45 am
După cum am arătat şi cu alte ocazii , marele atu al aparatelor compacte Canon vine nu atât din partea producătorului, cât din cea a comunităţii de entuziaşti, care a dezvoltat firmware-ul alternativ CHDK. Acesta extinde semnificativ funcţionalitatea aparatelor, permiţând între altele o plajă mai extinsă de timpi de expunere decât ar fi oferită implicit, precum şi posibilitatea de a salva imaginile în formatul fără pierderi de calitate RAW.

Merită aşadar pentru câteva sute de lei - preţul unui aparat compact - să beneficiem de aceste funcţii altfel rezervate modelelor mai scumpe, semi-profesionale - alegând un Canon. Iar PowerShot A810 se regăseşte perfect în acest peisaj: un senzor de 16 MPx, cu sensibilitatea ISO de maximum 1600, obiectiv cu zoom optic 5x (focală 28-140 mm, echivalentă în formatul full-frame) şi diafragma cea mai luminoasă f/2,8 sunt caracteristici care recomandă A810 drept un aparat perfect adaptat necesităţilor fotografului amator din prezent.

Iar dacă la acestea adăugăm greutatea redusă (doar 171 grame) şi alimentarea cu baterii AA (R6), obţinem un aparat excelent pentru călătorie: nu ne va încărca excesiv bagajul, însă îl vom putea folosi cu succes inclusiv în locurile unde nu am dispune de o priză pentru încărcătorul acumulatorului (în prezent, devine tot mai greu să găsim aparate alimentate cu baterii standard, producătorii orientându-se spre acumulatorii în format proprietar, care au într-adevăr avantajul încărcării mai rapide, însă sunt mai costisitori - şi singura soluţie de a avea curent în timpul plimbărilor lungi este de a cumpăra unul de rezervă, fapt ce convine clar producătorilor).

Nu pentru toate modelele de compacte Canon au reuşit dezvoltatorii CHDK să creeze firmware-urile personalizate; au reuşit însă pentru A810, aşa că potenţialul acestuia poate fi folosit pe deplin - chiar dincolo de limitele gândite iniţial de producător.


Canon PowerShot A810 - aparat compact de buget, alimentat cu baterii AA si capabil de a rula CHDK Canon-powershot-a810-argintiu-16mpx-zoom-optic-5x-filmare-hd-21492-1
Canon PowerShot A810, 16 MPx, 5x zoom optic, 278 lei la reducere la F64
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum