In jos
avatar
Vlad988
Posts : 1
Points : 3
Join date : 07/12/2014

Semnatura!Multumesc! Empty Semnatura!Multumesc!

la data de Dum Dec 07, 2014 6:20 am
Salut!As dorii daca se poate sa-mi faceti o semnatura pentru un prieten,este incepator in "Arta fotografiei".Semnatura as vrea sa contina numele :Adi Jianu Photographer!
Va multumesc anticipat!
kolmekata
kolmekata
Membru Activ
Membru Activ
Posts : 13
Points : 29
Join date : 19/09/2014
Age : 54
Location : Asgard
http://www.calatorie-fotografie.net

Semnatura!Multumesc! Empty Re: Semnatura!Multumesc!

la data de Dum Dec 21, 2014 3:15 am
Salut,

Eu una aș zice că e mai bine ca fiecare fotograf să-și editeze de unul singur semnătura. E identitatea ta până la urmă, care te reprezintă în fața clienților.

Oricum ei își vor dori de cele mai multe ori și poze pe hârtie (separate sau în albume), așa că niște exerciții de editare foto nu-ți strică. Nu zic că trebuie să faci trucaje digitale pt. orice (dacă exagerezi cu Photoshop-ul chiar poți da în caraghios), dar unele corecții tot trebuie făcute. Iar dacă tot trebuie să stăpânești tehnica pt. a le face, nu-ți va fi deloc greu să-ți compui și o semnătură.

Uite un exemplu de poză photoshop-ată de la categoria AȘA NU:
Semnatura!Multumesc! Russia-wedding-2
(sursa:pophangover.com/7353/10-best-worst-russian-wedding-pics/)

Cât despre cum să arate semnătura, fă-o cât mai discretă, încât doar să-ți aperi copyright-ul, dar să nu cazi în ridicol. Ferește-te de semnăturile mari, colorate, încearcă să nu cazi în capcane de genul Pleaznă Photography:

Semnatura!Multumesc! 10648480_1525279924378239_7133629087445034051_o
(morala pozei: trasul de Levels în Photoshop și semnătura nu salveză o poză făcută... pleaznă).

Au fotografii români o obsesie pentru irisul de diafragmă și pentru cuvântul Photography... de te doare mintea lol! . Deja când vezi o semnătură de genul Photography știi că e vorba de un începător, care abia ce și-a tras DSLR și deja se crede super-fotograf.

Deci, fii mai deștept decât ei și semnează-ți cu bun-gust pozele. E mai bine să aibă un aspect plăcut per ansamblu, decât să strici o poză bună cu o semnătură kitchoasă. Poate că ți-o aperi de gazetarii de 2 lei care decât să-și cumpere de la o agenție de stock photography pozele, le fură de pe net, dar îți îndepărtezi și publicul care în loc să se uite la poză, se va uita la semnătură și va da clic pe Next.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum