In jos
Izabella22
Izabella22
Posts : 1
Points : 3
Join date : 02/12/2013
Age : 28
Location : Cluj-Napoca

Semnătură fotografii Empty Semnătură fotografii

la data de Lun Dec 02, 2013 11:44 am
Aș avea o întrebare, cum se face semnătura pentru fotografii? Eu am încercat în Photoshop, adică mi-am făcut semnătura pe hârtie, am scanat-o, am pus-o în Photoshop la brushes, dar de acolo m-am blocat, adică nu știu cum pot să o aranjez, să o măresc, să-i dau contrast, chestii din astea.
avatar
FrateanRazvan
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 27
Points : 41
Join date : 23/10/2013

Semnătură fotografii Empty Re: Semnătură fotografii

la data de Lun Dec 02, 2013 12:25 pm
Buna, si eu sunt incepator in cam tot ce inseamna editare si desemenea si fotografie, eu folosesc lightroom pentru editare si desemenea pentru a adauga un watermark, cele din photoshop lightroom 4 sunt relativ simple, sunt mai multe tipuri de caractere nu foarte sofisticate unde le poti adauga odata cu exportarea unei fotografii din program(sau in chenarul de sus la sectiunea  Edit, ultimul de jos de acolo ar trebui sa fie "edit watermarks"), cand folosesti exportarea unei fotografii acolo unde setezi si dimensiunile acesteia mai jos in acel tabel alb apare si watermark, unde poate fi importat un anumit watermark dupa dimensiunile standard create de lightroom sau poti crea tu unul de tip text.


Daca doresti un watermark mai "pompos" desi nu recomand sa fie foarte stridente aceste watermark-uri in photoshopul simplu se pot realiza foarte usor, imi este greu sa explic exact procesul deoarece sunt nenumarate moduri de watermarkuri, dar daca doresti aceste watermarkuri mai "cu stil" poti gasi pe youtube nenumarate tutoriale cap coada despre watermarkuri si cum le creezi in photoshop pas cu pas Smile, mai multe detalii ne va spune moderatorul forumului Lucian.
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Semnătură fotografii Empty Re: Semnătură fotografii

la data de Mar Dec 03, 2013 6:32 am
În primul rând, ca să poți aplica semnătura în mod unitar pe toate imaginile, indiferent de culoarea lor dominantă, va trebui să o realizezi cu fundalul transparent.

La momentul scanării, imaginea va fi conținută doar pe stratul de fundal; va trebui să alegi Convert background to layer, cu un clic dreapta pe acesta din ferestruica Layers. Apoi, ca să selectezi semnătura, cel mai ușor e să folosești Magic wand-ul pe pixelii albi, ținând Shift apăsat pentru a alege toate zonele. Inversezi apoi selecția și aplici un Refine edges, ca să aibă o formă cât mai regulată, fără asperități.

Dacă ai scris pe foaia inițială cu o culoare închisă - ceea ce ar implica riscul să nu ți se vadă bine semnătura pe culorile închise - poți aplica un Replace color și să alegi o culoare mai vie.

Acum poți salva fișierul ca PSD; îl poți aplica pe fiecare imagine fie manual, prin drag&drop din Project bin (eu folosesc Photoshop Elements, pentru acela am licență), sau dacă vrei o automatizare care să ți-o aplice automat în toate fișierele deschise, poți înregistra o acțiune.

În Photoshop CS (eu pe CS3 am exersat în urmă cu ceva vreme), deschizi fereastra Actions și îți înregistrezi o acțiune: practic, tu faci operația de aplicare a semnăturii o dată, iar programul va ști să repete exact la fel pașii dățile viitoare.

Trebuie însă să ai grijă să-ți înregistrezi separat acțiuni pentru imaginile orizontale și pentru cele verticale, altfel riști să-ți plaseze semnătura în afara zonei vizibile.

Acestea sunt modalitățile la care recurg eu; desigur că ne putem juca și în alte feluri, face semnături transparente, sau cu interiorul vid și un contur mai difuz.

Ideea e să ne marcăm fotografiile, astfel încât să ne protejăm împotriva copierii neautorizate, fără însă de a cădea în ridicolul unor semnături mari și colorate țipător, eventual de tipul Bulă Bulescu Photography, care urlă de la o poștă "fotograf începător care se crede frumos, deștept și talentat". Imaginează-ți o semnătură roșie sau galben-fosforescentă pe o fotografie stil retro, în tonuri sepia... am văzut așa ceva și crede-mă că mai mult strică...

Încă un aspect: ideal ar fi să nu lăsăm Action-ul înregistrat să aplice automat Flatten image, cel puțin pentru imaginile de portofoliu. E preferabil să putem muta noi semnătura și o poziționa cât mai "strategic", în sensul în care să fie într-un loc vizibil, însă fără să strice echilibrul compozițional al imaginii. Spre exemplu, poate ați văzut fotografiile lui Andrei Niculescu - mi se pare un veritabil maestru la plasarea discretă, dar de efect a semnăturilor.
Continut sponsorizat

Semnătură fotografii Empty Re: Semnătură fotografii

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum