In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

TIFFie - selfie-ul tău de la TIFF Empty TIFFie - selfie-ul tău de la TIFF

la data de Joi Iun 05, 2014 1:10 am
2014 e, hotărâtor, anul fotografiei selfie. De la adolescenți la politicieni, toată lumea se autofotografiază și își încarcă pozele pe profilurile lor din rețelele de socializare (Facebook-ul fiind destinația de preferință).

Tot ceea ce trebuie să facem este să ne întindem mâna suficient de tare, să întoarcem aparatul spre sine și să declanșăm. Deși teoretic am putea folosi și un DSLR profesional pentru realizarea de selfie-uri (cu condiția ca obiectivul nostru să aibă distanța de focalizare îndeajuns de scurtă), majoritatea acestui gen de imagini e realizată cu telefoanele mobile sau tabletele.

Avantajul selfie-grafierii cu smpartphone-ul este că vom putea încărca rapid imaginea pe Facebook, folosind conexiunea mobilă de date, fără să mai așteptăm să ajungem acasă și să copiem pozele de pe card-ul de memorie. Și, în fond, tocmai în asta constă farmecul fotografiei tip selfie: în spontaneitate maximă, exprimând bucuria de a te afla într-un anumit loc sau cu anumite persoane, bucurie pe care nu mai poți aștepta să o împărtășești cu prietenii.

Conștienți de acest lucru, organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (mai bine cunoscut ca TIFF) ne aduc o provocare menită să ne stârnească și mai mult interesul pentru festival, dar și să ne facă să observăm mai bine ce se petrece în jurul nostru în aceste zile în care Clujul devine cetatea românească a filmului.

Astfel, gazeta oficială a TIFF, AperiTIFF, ne invită să ne facem un selfie... sau mai exact, un TIFFie. Dacă întâlnim regizori, actori sau alte personalități ale festivalului, la cinema, pe stradă sau în cafenele și reușim să ne facem un selfie în care să apărem împreună cu aceștia, AperiTIFF ne va publica fotografia, la rubrica TIFF la cald. Tot ceea ce trebuie să facem este să trimitem imaginea pe adresa laura.popescu@tiff.ro.

Programul încărcat de lucru (extra-fotografic) din ultima perioadă m-a împiedicat până acum să mă plimb prea mult în oraș în zilele festivalului, încât să fi întâlnit actorii sau regizorii filmelor din competiția anului 2014 (să sperăm că voi avea o șansă weekend-ul acesta). Nu puteam însă scăpa așa ușor de fenomenul selfie, așa că puteți vedea mai jos un TIFFie, cu afișele de la Cinema Victoria:

TIFFie - selfie-ul tău de la TIFF 10337755_590086131089900_8978081859075925250_n
Imagine needitată, realizată cu telefonul mobil BlackBerry 9720 .
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum