Forum de Calatorie si Fotografie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Selfie City - aplicați rapid și ușor efecte vintage sau psihedelice asupra selfie-urilor voastre Empty Selfie City - aplicați rapid și ușor efecte vintage sau psihedelice asupra selfie-urilor voastre

Sam Feb 06, 2016 4:26 pm
Nu cred să mai existe în ziua de azi utilizator de smartphone care să nu-și făcut măcar o dată un selfie... și deși fotografii serioși ar putea lua cu siguranță peste picior acest gen de imagini, făcute mai degrabă în joacă, sau poate din sentimente narcisiste ușor exagerate, nimeni nu poate contesta că un moment de distracție ne prinde bine.

Așadar, chiar dacă în general ne ocupăm de fotografie la modul serios, folosind aparate și obiective de cele mai performante - și principala preocupare a unui fotograf e ca subiectele sale să arate bine, adeseori neglijându-se pe el însuși - uneori nu strică să lăsăm DSLR-ul la o parte și să ne amuzăm puțin, făcându-ne un selfie  bounce .

Iar pentru aceia dintre noi pentru care fotografia de calitate înseamnă mai degrabă a primi Like-uri pentru o imagine realizată de altcineva, sau - de ce nu, pentru un selfie - o aplicație care să permită aplicarea simplă și intuitivă de efecte asupra selfie-urilor noastre își va găsi cu siguranță utilitatea.

O astfel de aplicație este și Selfie City. Dezvoltată de chinezii de la Meitu, Inc, Selfie City poate fi descărcată din Google Play Store sau Samsung Galaxy Apps, pe smartphone-urile rulând sistemul de operare Android 4.0.3 sau mai recent (pe cale de consecință, practic toate telefoanele cu Android lansate în ultimii trei ani vor putea rula aplicația pentru selfie-uri fără probleme).

Selfie City e o aplicație extrem de intuitivă: tot ce trebuie este să o deschidem, să ne facem un selfie (implicit, aplicația va folosi camera frontală a telefonului nostru), iar apoi, să alegem efectul de aplicat (implicit, vor fi păstrate ambele versiuni ale imaginii, atât cea neprelucrată, cât și cea asupra căreia am aplicat efectul). Putem pur și simplu să ne jucăm glisând cu degetul pe ecran, pentru a trece în mod aleatoriu printre mai multe efecte disponibile în aplicație, putem alege efectul dorit dintr-o listă, sau putem descărca efecte suplimentare, de pe site-ul dezvoltatorului.


Puteți vedea mai jos două astfel de selfie-uri, realizate cu aplicația Selfie City rulând pe telefonul meu Samsung S3 Mini:
Selfie City - aplicați rapid și ușor efecte vintage sau psihedelice asupra selfie-urilor voastre 12661870_901204073311436_2334074598766940778_n

Selfie City - aplicați rapid și ușor efecte vintage sau psihedelice asupra selfie-urilor voastre 12687790_901204069978103_4378766130447852863_n

M-am oprit asupra acestor două imagini deoarece majoritatea efectelor oferite de Selfie City pot fi grupate în două categorii: efecte vintage, ce dau un aer retro, lomografic imaginilor noastre, și efecte psihedelice, ce aduc o reintrepretare a realității, trecute prin filtrele digitale. De remarcat că ambele imagini sunt realizate în aceeași încăpere și în aceleași condiții de lumină, aspectul unei fotografii dintr-un club, cum ne-ar sugera-o cel de-al doilea selfie, fiind obținut exclusiv din aplicarea efectelor oferite de Selfie City.

Din păcate, deși dezvoltatorii lansează update după update, aceștia se concentrează mai degrabă pe oferirea de efecte suplimentare, decât pe corectarea unor bug-uri software: după cum ați putut observa, Selfie City nu știe interpreta informațiile privind orientarea camerei, astfel că dacă ținem telefonul în poziția orizontală, ar trebui ulterior să rotim cu 90 de grade la stânga imaginile, pe PC. Acest lucru nu e deloc greu, într-adevăr, însă nu acesta e scopul unei aplicații pentru telefonul mobil: folosim aplicațiile de pe smartphone-uri tocmai pentru a evita să mai pierdem timp cu prelucrarea pozelor pe PC... dacă am dori să petrecem zeci de minute bune pe o fotografie, am putea folosi RAW-urile fotografiate cu DSLR-ul  Laughing .

Încă un dezavantaj al aplicației este că va aplica implicit watermark-ul Selfie City pe fiecare din fotografiile realizate, programatorii de la Meitu făcându-și astfel publicitate gratuită. Din fericire,avem și opțiunea de a dezactiva watermark-ul, mergând în meniul Setting>Watermark și alegând opțiunea None. (într-adevăr, persistă unele traduceri mai ciudate, astfel că vom configura aplicația din meniul "Setting" în loc de "Settings", probabil ca urmare a traducerii din chineză, unde se folosește cuvântul "Shuli", însemnând "ridicat", "stabilit", sau "reglaj").

Selfie City e așadar departe de a fi o aplicație perfectă... însă pentru câteva momente de distracție, nici nu e nevoie. Trebuie doar să ne simțim bine, să afișăm o expresie veselă și să ne facem un selfie, cu care să ne jucăm, aplicându-i unul din numeroasele efecte prezente în aplicație. Și, desigur, să-l postăm pe Facebook cheers .

Selfie City - aplicați rapid și ușor efecte vintage sau psihedelice asupra selfie-urilor voastre 75yxnFzUEdOfS7xWexDzDZFkodxV09AUjwX-fK7G9iVLr0XZ_7J11rmxXXMYRoCWSRM=h900-rw
Aplicația Selfie City, disponibilă în Google Play Store (play.google.com/store/apps/details?id=com.meitu.wheecam).
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum