Forum de Calatorie si Fotografie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Nu încercați așa ceva acasă - fotografii subacvatice cu un borcan și un telefon mobil Empty Nu încercați așa ceva acasă - fotografii subacvatice cu un borcan și un telefon mobil

Dum Aug 11, 2013 5:24 am
Pentru realizarea fotografiilor subacvatice, putem investi într-o husă dedicată - cu un preț ce sare de 1000 lei, sau achiziționa un aparat subacvatic pe film - variante despre care am mai discutat. Sau putem încerca o improvizație, cu caracter pur experimental (categoric NU e o soluție cu care să obținem imagini de o calitate măcar medie), dar care în mod sigur ne va aduce câteva clipe de bună dispoziție și amuzament, aducându-ne aminte de copilărie.

De mult timp îmi doream să experimentez imagini de tipul celor capturate prin schnorkel-ul submarinelor, când jumătatea inferioară a cadrului e sub apă, iar jumătatea superioară, deasupra ei. Totuși, în condițiile în care DSLR-urile mele nu sunt rezistente la apă, iar utilizarea unei pungi în care să fie închis un aparat sau telefon mobil nu e o soluție prea fericită, deoarece aceasta nu doar că nu are transparența necesară, dar e mult prea flexibilă, comportându-se ca un geam care își modifică în permanență unghiul în fața obiectivului, mai rămânea să încerc o terță soluție.

Practic, nu este nevoie ca aparatul/telefonul cu care urmează să facem pozele să fie el însuși scufundat în apă, după cum nici exploratorii din submarine nu vin în contact direct cu lichidul și presiunile imense din adâncuri. Am scufundat deci un borcan, având grijă ca gura sa să rămână la suprafață, în care am introdus telefonul meu mobil Nokia 5800 (echipat cu o cameră foto decentă, cu obiectiv Carl Zeiss Tessar f/2,8 și senzor de 3,2 MPx).

Ținând cu o mână borcanul și cu cealaltă telefonul, am putut declanșa câteva cadre, urmărind să fotografiez un măr pe care l-am lăsat să plutească în apă. După cum am subliniat, nu ne putem aștepta la minuni, sistemul de focalizare fiind destul de "păcălit" de stratul de sticlă groasă a borncanului, dar și de faptul că jumătățile subiectului sunt scufundate în medii cu indici de refracție diferiți.

Nu încercați așa ceva acasă - fotografii subacvatice cu un borcan și un telefon mobil 9484066163_e292a4e40c_z

O soluție cu care am elimina cel puțin primul neajuns ar fi să utilizăm un telefon mobil rezistent la apă, precum Samsung Galaxy XCover. Echipat din fabricație cu o carcasă etanșă, rezistentă la apă și praf, acesta este un smartphone gândit pentru cei care petrec mult timp în medii extreme - și deci mai potrivit pentru astfel de experimente trăznite Laughing .
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum