In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Am găsit maşina lui Mister Bean Empty Am găsit maşina lui Mister Bean

la data de Lun Mai 13, 2013 10:20 am
Am găsit maşina lui Mister Bean, sau cel puţin acesta a fost primul gând care mi-a venit în minte atunci când am trecut pe lângă un Mini aflat pe o stradă din Cartierul European din Bruxelles.

Mașina lui Mr. Bean, un Mini 1000 produs de Leyland Motor Corporation, a fost în centrul multor acțiuni comice, ca atunci când Mr. Bean își schimbă hainele, conducând în timp ce șade într-un fotoliu pe deasupra mașinii sau când ocolește o barieră de taxat conducând prin intrare. clown

În primul episod, mașina lui Mr. Bean era una BMC Mini MK II, dar a fost distrusă la sfârșitul acelui episod. Mașina a fost înlocuită cu una verde "Applejack", cu capotă neagră, model din 1977, care a apărut prima dată în episodul "The Curse of Mr. Bean" şi care a fost fotografiată de Nathan Wong pe circuitul Goodwood în 2009 şi postată pe Flickr (vezi mai jos).

Mr. Bean își lua măsuri de securitate „inovatorii”, folosind o încuietoare cu lacăt în loc să încuie portiera și scoțând volanul mașinii în locul cheii. Măsurile au dat roade, deoarece un hoț care i-a spart mașina nu a reușit să o pornească.

Și Mini-ul și Reliantul au reapărut ca personaje în desenul animat Mr. Bean, și în filmul Vacanța lui Mr. Bean.

După finalizarea filmărilor din 1997, Mini-ul a fost vândut companiei Kariker Kars, unde a fost folosită la numeroase evenimente. O perioadă fost expusă la Muzeul Rover, fiind mare atracție. În dulcele stil englezesc, în 1997, renumita maşină a fost cumpărată de Cars of the Stars Motor Museum unde se află și astăzi.

Am găsit maşina lui Mister Bean 90256811

Am găsit maşina lui Mister Bean 90256822


Ultima editare efectuata de catre C.Arsene in Mar Mai 14, 2013 12:17 am, editata de 1 ori
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Am găsit maşina lui Mister Bean Empty Filtrul de polarizare, util la fotografierea automobilelor

la data de Lun Mai 13, 2013 12:55 pm
Simpatice pozele tale, iar faptul că avem de-a face cu un automobil care a făcut carieră în cinematografie le fac cu atât mai interesante, veritabile poze-document. Sunt curios a doua cum ai reușit să o surprinzi - și sper că e poza ta - dar ce rezultă clar e că proprietarii de Mini-uriștiu să se distreze (mă rog, proprietarele și mai și - mai ales dacă au unul decapotabil, priveliștea de sus pe timp de vară face toți banii Wink ).

În altă ordine de idei, revenind la lucruri mai serioase - precum fotografierea automobilelor: o problemă cu care ne putem lovi adeseori este cea a reflexiilor nedorite ale suprafețelor metalice, mai ales dacă mașina este curată și bine lustruită. Acestea vor crea zone arse în imagine, reflectând excesiv de multă lumină. În plus, suprafețele de sticlă nu sunt îndeajuns de transparente, ele reflectând, la rândul lor, mare parte din lumina ambientală, în mod indezirabil.

Acest neajuns se remediază folosind filtrul de polarizare circulară. Înfiletat pe obiectiv și otit în poziția corectă, filtrul va tăia toate frecvențele undelor luminoase care nu vin direct pe axa optică a obiectivului nostru (puteți citi mai multe detalii și vedea aplicabilitatea CPL-ului în fotografia de peisaj într-o postare anterioară). Scăpăm astfel de lumina parazită, obținând imagini cu un contrast mai bun și suprafețe metalice redate corect în imagine.

Am profitat de ocazie, la un moment dat când staționa acest superb Jaguar la mine în cartier, pentru a-l fotografia cu D3100-le meu, cu obiectivul Nikon 18-105 mm, întâi fără filtru de polarizare, iar apoi utilizând un filtru destul de ieftin, produs de JYC (între timp, am avut ocazia de a testa și varianta mai scumpă, produsă de Hoya, al cărei efect este însă vizibil mai puternic, filtrul Hoya fiind recomandabil, cât timp vi-l permiteți - e 448 lei în oferta F64 ).

Am găsit maşina lui Mister Bean 8735508643_819ac27236_z

După cum puteți observa, stălucirea în exces de pe botul mașinii a fost mult diminuată, capota are un roșu mai intens și se distinge mai mult din interiorul automobilului dacă privim prin parbriz. Cu alte cuvinte, exact ceea ce urmăream de la fotografierea cu filtrul de polarizare montat - și ceea ce ne-am dori în fotografiile înfățișând automobile.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum