In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
https://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Maratonul Bruxelles-ului Empty Maratonul Bruxelles-ului

la data de Joi Mai 09, 2013 12:10 am
Am încercat să surprind bucuria oamenilor care aleargă, oraşul închis de desfăşurarea maratonului Bruxelles-ului, dar care se bucură de acest lucru. cheers

Maratonul Bruxelles-ului 89960594

Maratonul Bruxelles-ului 89960622
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Maratonul Bruxelles-ului Empty Re: Maratonul Bruxelles-ului

la data de Mier Mai 15, 2013 4:14 pm
Ceea ce ai reușit foarte bine este să ne plasezi în context, din perspectiva unui spectator la maraton - vedem și noi cum e, nu doar pe plaiurile noastre mioritice, ci în capitala Europei.

În special prima imagine evocă dinamism, iar culorile vii atrag ochiul, fără însă să fie excesiv de saturate. Și se poate citi din posturile maratoniștilor starea lor de încordare, fiecare dorindu-și clar prima poziție (de parcă n-ar fi vorba de un concurs Basketball).

În ceea ce privește a doua imagine, aș da un citat din unul din cei mai cunoscuți fotografi de război din toate timpurile, Robert Capa: "Dacă poza ta nu e destul de bună, înseamnă că n-ai fost suficient de aproape". Aceasta nu înseamnă neapărat că trebuia să te apropii fizic de acțiune - lucru adeseori imposibil.

Poți realiza acest lucru și prin mijloace optice, utilizând o focală mai lungă. Gândește-te ce interesant ar fi fost să surprinzi un detaliu al masei de oameni alergând de-a lungul liniei de tramvai cu teleobiectivul... și pentru exterior nici nu ai neapărată nevoie de teleobiectivele luminoase, cu diafragma de f/2,8, care costă cât un automobil SH în stare bunicică... te poți descurca admirabil cu un Nikon 70-300, f/4,5-5,6, care beneficiază acum de o reducere de 300 lei la F64 Wink.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum