In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
https://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

De ziua Europei, la ea acasă Empty De ziua Europei, la ea acasă

la data de Joi Mai 09, 2013 12:08 am
De ziua Europei, la ea acasă 90010954

De ziua Europei, la ea acasă 90010965

De ziua Europei, la ea acasă 90010970

De ziua Europei, la ea acasă 90010976
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

De ziua Europei, la ea acasă Empty Re: De ziua Europei, la ea acasă

la data de Lun Mai 13, 2013 10:25 am
E ceva deosebit, faptul că ai avut ocazia să petreci ziua de 9 Mai taman în capitala Uniunii Europene (mă rog, mi se pare foarte interesant cum Bruxelles-ul e în același timp simbolul Europei Unite și al unei țări marcate de adânci linii de falie, adesea pe punctul de a se diviza în Flandra olandeză și Wallonia franceză).

Lăsând politica politicienilor, să ne oprim mai bine asupra imaginilor tale.
În prima imagine ai beneficiat de departe de cea mai bună lumină, însă la cum înțeleg că e vremea pe malurile Mării Nordului, cred că sunt rare ocaziile în care poți fotografia în absența norilor sau a ceții în Belgia.

Ce ai fi putut face mai bine ar fi fost să nu plasezi muchia cea mai proeminentă a clădirii pe centrul cadrului și să fi lăsat să se vadă curba trotuarului din dreapta - ar fi fost un element de susținere a privirii prin cadru. Doar câțiva pași la stânga și o ușoară rotire a ta spre dreapta l-ar fi transformat dintr-o poză turistică într-o fotografie de arhitectură.

Despre cea de-a doua și cea de-a patra imagine voi comenta același lucru: în situațiile în care nu mai ai suficientă lumină pe partea de clădiri, iar cerul e destul de tern, dacă ai supraexpune pentru a reda corect clădirile, strici cerul și mai tare, iar dacă ai subexpune pentru a reda norii, strici clădirile. Așa că soluția e să realizezi ambele poze (preferabil de pe trepied, altfel va fi destul de greu să le îmbini), iar apoi să realizezi îmbinarea lor în Photoshop.

Sau, dacă vrei să scutești munca, poți apela la filtrele Cokin în degrade, despre care poți citi în postarea https://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro/t67-cerul-si-pamantul-fotografiate-corect-dintr-o-singura-expunere-cu-ajutorul-fltrelor-degrade-pe-sistem-cokin .

Cea de-a treia imagine e destul de ok, cu rezerva că dacă realizezi compoziții simetrice, trebuie ca ele să fie perfect simetrice. Pentru aceasta, ar fi trebuit să te deplasezi o idee mai la dreapta, și pe cât posibil să fi folosit un unghi mai larg, ca să îți încapă întreg ansamblul de clădiri.

Știu, câteodată pur și simplu nu ne permite obiectivul și nu ne permitem un superangular de 3000 lei. În acest caz, putem achiziționa o lentilă de conversie wide - precum aceasta, de la Cokin , pe care o putem folosi direct pe obiectivul kit cu filet de 52 mm. E drept că apar unele aberații optice, dar cât timp nu faci fotografie comercială, ar trebui ca totul să fie ok Smile.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum