Forum de Calatorie si Fotografie
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Călătorește în Siguranță - primiți în timp real alerte de la Ministerul de Externe, pentru a ocoli cu succes pericolele de pe drum Empty Călătorește în Siguranță - primiți în timp real alerte de la Ministerul de Externe, pentru a ocoli cu succes pericolele de pe drum

Dum Sept 06, 2015 2:04 pm
Pentru mulți pasionați de călătorii, o vacanță reușită nu înseamnă a merge la obiectivele asaltate de turiști (obligatoriu înzestrați cu selfie stick-uri ). Din contră, vacanța reușită presupune alegerea căilor mai puțin umblate, departe de vuietul mulțimii... problema este că, cu cât ne detașăm de cadrul organizat, cu atât riscurile legate de elementele imprevizibile cresc.

Și nu e neapărat să o căutăm cu lumânarea (cum a fost cazul numeroșilor fotografi independenți, care au mers în Libia în timpul revoluției din 2011, din care câțiva au fost executați sumar, în plină stradă, sau a celor care au ales să însoțească armata ucraineană în timpul luptelor începute din primăvara trecută în estul țării, asumându-și riscul de a fi oricând luați prizonieri de speratiști)... e suficient să nimerim fără voia noastră într-o criză precum cea a refugiaților sirieni, care au blocat zilele acestea gara Keleti din Budapesta, în speranța de a fi lăsați să ajungă în Germania, unde salariul minim de 8,5 euro/oră atrage cca. 3000 imigranți pe zi înspre spre acest veritabil Pământ al Făgăduinței.

Există din fericire o soluție aflată la îndemâna călătorului care dorește să fie în permanență la curent cu toate zonele periculoase de pe hartă, cu restricțiile de călătorie, dar și să poată beneficia în cel mai scurt timp de asistența profesionistă a consulatelor României: aplicația Călătorește în Siguranță, dezvoltată de IQapps la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe.

În fond, mulțumită rețelei de ambasade și consulate de pe întreg cuprinsul lumii (România are în prezent relații cu 184 de state, din 193 țări membre ONU), Ministerul de Externe e cel mai în măsură să-și informeze cetățenii cu privire la condițiile de călătorie, dar și la factorii de risc care apar într-o anumită țară la un moment dat.

Gradul de alertă poate varia de la unul ușor - care nu sunt incluse la "avertismente", ci doar la secțiunea "atenționări", trecând spre unul moderat - "evitați deplasările care nu sunt necesare", la unul sever - "evitați călătoriile", până la unul de risc maxim - "părăsiți imediat zona sau țara". Merită așadar să avem acces la aceste alerte, în timp real, mai ales dacă știm că urmează să vizităm sau să tranzităm o țară cuprinsă de tulburări.

În plus, pe lângă alertele pe care le-am putea oricum consulta pe site-ul mae.ro, aplicația Călătorește în Siguranță ne oferă posibilitatea de a da check-in în locul unde ne aflăm pentru a primi alerte sau pentru a putea contacta de urgență cea mai apropiată misiune diplomatică. Încă un avantaj îl reprezintă posibilitatea optării pentru primirea de alerte prin SMS, astfel că nu vom fi dependenți de internetul costisitor cât timp suntem în roaming pentru a fi ținuți la curent cu factorii de risc.

Aplicația nu este utilă doar celor (excesiv de) prudenți, ea oferindu-ne și unele informații utile privind țările vizitate, sau privind regimul vamal. Pe scurt, o aplicație ce se poate dovedi utilă tuturor românilor posesori de smartphone care călătoresc în străinătate, nu doar celor care optează pentru destinații mai... extreme Cool .

Călătorește în Siguranță - primiți în timp real alerte de la Ministerul de Externe, pentru a ocoli cu succes pericolele de pe drum IsSwOPlPCQUxx2jS0x6y8kT2Qbg8W_grwq1BqYO0bDpIRhOQz_bK3L4_Qdzch_dwUeA=h900-rw
Aplicația Călătorește în Siguranță poate fi descărcată pe smartphone-urile cu sistem de operare Android din Google Play Store - play.google.com/store/apps/details?id=com.iquestgroup.calatoresteinsiguranta
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum