Forum de Calatorie si Fotografie
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Clujul la ora albastră, văzut de pe Hotel Beyfin Empty Clujul la ora albastră, văzut de pe Hotel Beyfin

Mar Aug 11, 2015 10:43 am
De multe ori, dacă fotografiem de la nivelul solului ne vom lovi de problema distanței prea mici la care trebuie să ne poziționăm față de reperele de arhitectură: fie riscăm ca acestea să nu ne intre suficient de bine în cadru, fie dacă folosim un obiectiv cu un unghi de cuprindere suficient de larg, legile perspectivei își vor spune decisiv cuvântul, astfel că fotografia va fi puternic distorsionată, având un aer amatoricesc.

Merită în astfel de situații să căutăm un punct de stație aflat la o înălțime comparabilă cu cea a reperelor fotografiate, sau chiar ceva mai înaltă, pentru a evita să fotografiem din așa-numita "perspectivă a broaștei" în care, privind totul de jos, clădirile au senzația că se răstoarnă pe spate, într-un mod complet inestetic.

Un astfel de loc, din care putem fotografia de la înălțime unele din cele mai cunoscute repere turistice ale Clujului este terasa hotelului Beyfin, din piața Avram Iancu nr. 3. Nu doar că ne vom putea astâmpăra setea sub una din umbrelele barului, dar vom putea admira repere precum Catedrala Ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului" sau statuia lui Avram Iancu privindu-le de la o înălțime comparabilă cu a acestora, dar vom privi de sus, dintr-o perspectivă aproape izometrică, spre Teatrul Național.

Puteți vedea mai jos câteva fotografii, realizate la ora albastră cu DSLR-ul Nikon D800 . Principalul avantaj al acestuia este că vom putea fotografia din mână, la timpi de 1/25-1/30 sec., mulțumită granulației extrem de reduse oferită de senzorul full-frame al acestuia: la sensibilități ISO de 1600-2200, granulația e abia prezentă, doar cât să nu dea senzația unei retușări software prea pronunțate a imaginii.


Clujul la ora albastră, văzut de pe Hotel Beyfin 122453747
Clic pe imagine pentru a o vedea la rezoluția maximă, pe server-ele PanoramioClujul la ora albastră, văzut de pe Hotel Beyfin 122453714
Clic pe imagine pentru a o vedea la rezoluția maximă, pe server-ele PanoramioClujul la ora albastră, văzut de pe Hotel Beyfin 122453730
Clic pe imagine pentru a o vedea la rezoluția maximă, pe server-ele Panoramio


La polul opus, când nu ne deranjează unghiul de înclinare al aparatului nostru și putem rezema aparatul pe balustrada terasei, imaginile realizate la timpi lungi de expunere, de 8-10 secunde, sau chiar mai mult, urmând a ne fascina grație efectului imprimării trecerii automobilelor ca dâre de lumină, care ne sugerează dinamismul vieții nocturne a orașului, în contrast cu imobilitatea reperelor de arhitectură.


Clujul la ora albastră, văzut de pe Hotel Beyfin 122453735
Clic pe imagine pentru a o vedea la rezoluția maximă, pe server-ele Panoramio


Dacă dorim să vizităm Clujul și să ne cazăm ultracentral, cea mai eficientă metodă de a rezerva o cameră la Hotel Beyfin este de a accesa link-ul acestuia de Booking: http://www.booking.com/hotel/ro/beyfin.html?aid=364921
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum