Forum de Calatorie si Fotografie
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

A Better Camera - numeroase funcții de pe aparatele foto pentru entuziaști, acum și pe smartphone Empty A Better Camera - numeroase funcții de pe aparatele foto pentru entuziaști, acum și pe smartphone

Lun Iul 27, 2015 11:20 am
De regulă, aplicația foto preinstalată pe majoritatea smartphone-urilor se limitează la realizarea, în modul complet automatizat, a unor instantanee care nu vor ieși prin nimic în evidență... probabil singurul avantaj al fotografierii cu telefonul mobil fiind acela că putem partaja rapid imaginile noastre pe Facebook, sau le putem încărca pe serviciile de stocare în cloud, ca Dropbox sau OneDrive.

Dacă ne gândim însă că, de multe ori ne-am dori să fotografiem ceea ce ne iese mai interesant în cale, dar nu am căra un DSLR cu noi în fiecare zi, tot telefonul mobil rămâne cea mai potrivită alegere pentru aceste situații. Merită așadar să instalăm o aplicație care să extindă funcționalitățile sale de fotografiere, precum e A Better Camera.

Aplicația A Better Camera ne aduce pe telefoanele mobile cu Android o serie de funcții care se regăseau până acum doar pe aparatele foto care depășeau stadiul "spăunierelor", ca:

  • Alegerea tipului de focalizare (automat, focalizare la infinit, mod macro, sau blocarea focalizării pe subiectul ales).
  • Compensarea de expunere, cu până la +/- 4 trepte. De câte ori nu vi s-a întâmplat să nu puteți fotografia un apus de soare sau o siluetă în contralumină folosind telefonul mobil, deoarece acesta încerca să compenseze deficitul de lumină supraexpunând imaginea? Acum, acest neajuns poate fi corectat cu ușurință.
  • Fotografierea în rafală: de multe ori, latența la declanșare din aplicația preinstalată de fotografiere ne putea face să pierdem tocmai punctul culminant al acțiunii. Fotografiind în rafală, vom putea surprinde și acțiuni în succesiune rapidă, precum salturile sau trecerea unor automobile în accelerație.
  • Bracketing-ul expunerii: în unele situații, nu suntem siguri dacă aparatul nostru va expune corect un subiect alb pe fond negru, sau invers, unul negru pe fond alb. În acest caz, este mai bine să activăm funcția Bracketing, care va realiza mai multe cadre, câte unul supraexpus, subexpus și, respectiv, expus pentru tonurile medii, astfel încât cel puțin unul dintre acestea să redea exact ceea ce ne-am dorit
  • HDR (extinderea plajei dinamice): situațiile dificile de iluminare, cu o porțiune mare întunecată și alta mai luminoasă pot fi gestionate cel mai bine prin algoritmi software, care realizează câte o expunere pentru fiecare din aceste tipuri de tonuri, după care realizează o fuziune a cadrelor capturate, într-o fotografie a cărei expunere să fie cât mai uniformă
  • Secvență de fotografii: îmbinarea mai multor instantanee ale aceluiași subiect, surprins pe o traiectorie predictibilă din cadru, poate genera un efect interesant... cu condiția, desigur, să folosim un stativ pe care să montăm telefonul nostru (personal, am optat pentru Joby Gorrilapod Griptight Mount ).
  • Fotografie de noapte - un mod de optimizare a expunerilor lungi, bazat pe engine-ul software din spatele aplicației Night Camera, realizată de aceiași dezvoltatori și despre care ați putut citi într-un articol anterior .
  • Eliminarea unor obiecte nedorite din fotografie: montând telefonul pe stativ și realizând mai multe cadre, e posibilă apoi eliminarea prin procedee software a obiectelor care s-au deplasat și, implicit, apar în poziții diferite în succesiunea noastră de cadre


Majoritatea funcțiilor din aplicația A Better Camera sunt disponibile prin descărcarea versiunii gratuite din Google Play Store, iar dacă vom dori extinderea la maximum a funcționalității sale, vom putea opta, contra sumei de 3,51 lei, pentru versiunea A Better Camera Unlocked (cel puțin cât timp ține oferta promoțională curentă) Wink.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum