Forum de Calatorie si Fotografie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Aparate furate - o nouă rubrică, în colaborare cu Obiecte-Furate.RO Empty Aparate furate - o nouă rubrică, în colaborare cu Obiecte-Furate.RO

Dum Feb 23, 2014 1:01 pm
Investim sume considerabile în pasiunea noastră, cumpărându-ne cele mai bune aparate și obiective pe care ni le putem permite - și, după cum bine știm, de multe ori prețul acestora depășește câteva salarii medii. Hoții știu și ei acest lucru, pândind fotografii - în special în zonele aglomerate - pentru a le sustrage echipamentele.

Dacă am căzut victime ale unui furt, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să anunțăm de îndată Poliția: nu uitați că timpul lucrează în favoarea răufăcătorilor, aceștia având timp să-și schimbe înfățișarea, să părăsească localitatea (mulți hoți chiar evită să opereze în localitatea natală) sau - mai grav pentru noi - să înstrăineze aparatul furat.

Identificarea infractorilor e un proces dificil și de durată, la fel ca și aducerea lor în fața justiției. Iar până la condamnare drumul e și mai sinuos, fiind presărat cu probe circumstanțiale, expertize contestabile sau vicii de procedură... este așadar mai bine să combatem infracționalitatea acolo unde îi doare cel mai tare pe hoți, lipsindu-i câștigul material pe care îl pot obține de pe urma vânzării aparatelor de fotografiat furate pe piața neagră.

Tocmai pentru a combate furtul de aparate foto, am lansat această rubrică, în colaborare cu administratorul Obiecte-Furate.RO. Dacă ați căzut victime ale unei infracțiuni, descrieți aici pe scurt împrejurările în care s-a întâmplat evenimentul nefericit, pentru ca toți ceilalți fotografi să știe cum să se ferească de manevrele infractorilor respectivi și notați aici și în baza de date a Obiecte-Furate.RO seria aparatului și obiectivului ce v-a fost furat (de preferință împreună cu o dovadă de cumpărare).

Pentru a simplifica procedura de autentificare pe forum, de acum vă puteți log-a direct, folosind contul vostru de Facebook.

În acest fel, veți îngreuna vânzarea acestora, sporindu-vă totodată șansele ca un cetățean de bună-credință care ar da peste ele să vă ajute la recuperarea lor.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum