In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Samsung EC-PL210... pentru când suntem îndrăgostiți de propria imagine Empty Samsung EC-PL210... pentru când suntem îndrăgostiți de propria imagine

la data de Joi Mai 16, 2013 9:07 am
Am avut zilele acestea plăcerea de a butona un foarte drăguț aparat compact al celor de la Samsung, EC-PL120 (și care beneficiază zilele acestea de o reducere de 50% la F64 ).

Micuța "jucărie" se adresează în special celor care caută un aparat ușor de utilizat, cu care să poată imortaliza amintirle plăcute din vacanță sau, de ce nu, de la orice ieșire cu prietenii (având doar 110 grame, PL210 e un aparat pe care poți să îl iei cu tine chiar oriunde... mă rog, mai puțin unde e interzisă fotografierea, deși chiar și acolo adeseori paznicii sunt mai îngăduitori cu posesorii de "săpuniere" compacte). Astfel, nu sunt prezente reglaje manuale, fiind însă oferite mai multe moduri scenă, utilizatorul netrebuind decât să îl aleagă pe cel mai apropiat de situația în care se află.

Nici realizarea panoramelor nu este lăsată mai prejos: odată ales modul dorit, tot ceea ce trebuie este să ne rotim încet și uniform, soft-ul aparatului ocupându-se de restul. Am putut astfel realiza o panoramă a mall-ului în care l-am testat... păcat că proprietarii nu permit descărcarea imaginilor de pe aparatele de teste, ar fi fost interesant să v-o pot prezenta.

Însă facilitatea cea mai interesantă a aparatului este ecranul secundar, plasat pe partea frontală a acestuia. Se activează la o apăsare pe butonul plasta în partea superioară, lângă On/Off - fiind însă imposibil de confundat cu acesta, ca urmare a formei diferite - unul e rotund, celălalt alungit și ușor îngropat în carcasă. Odată activat, ecrănuțul ne va prezenta exact ceea ce "vede" aparatul, noi putând declanșa - sau alinia mai bine aparatul pus pe declanșare întârziată - după ce am realizat încadrarea optimă.

Devin astfel de domeniul trecutului autoportretele făcute la întâmplare, când trebuia să ne aliniem în reflexia din obiectiv sau din elementele cromate ale acestuia. La fel, dispare riscul uzurii premature a articulației de rabatare a ecranului, cum se întâmpla la aparatele cu ecran orientabil.

Ne vom putea astfel face autoportretele cele mai reușite sau, dacă mai avem pe cineva cu noi, vom putea apărea amândoi în cadru - fără ca unul să se sacrifice făcându-i poză celuilalt și fără a risca, lăsând aparatul nesupravegheat în zonele aglomerate.

Astfel, Samsung EC-PL210 devine o interesantă achiziție pentru situațiile când dorim să ne imortalizăm propria imagine alături de persoanele sau locurile pe care le vizităm, apărând în poziția optimă în cadru... iar la prețul redus de 249 lei, e chiar foarte tentant.

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum