In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Thinking out of the box Empty Thinking out of the box

la data de Joi Mai 16, 2013 1:44 am
Ceea ce vă propun în prima fotografie este un alt mod de a vedea o clădire, cea a Parlamentului European de la Bruxelles, de altfel foarte ofertantă cu fotograful, prin vastitatea sa şi unghiurile diverse de a o privi, surprinde.

Am luat această fotografie de la etajul al 14-lea, de sus în jos, prin spaţiul central, care uneşte mai toate zonele de întâlnire şi socializare din Parlament.

În centrul imaginii se află (după cum mai bine se poate observa în a doua fotografie) un monument de artă imens, executat din metal, care la o simplă atingere face ca întreaga structură să vibreze.

Acest lucru vrea să sugereze cum un lucru hotărât la Bruxelles are impact în tot spaţiul Uniunii Europene, sau cum UE a devenit în timp o structură economică, politică, socială din ce în ce mai integrată, interconectată.

Thinking out of the box 90376452

Thinking out of the box 90376198
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Thinking out of the box Empty Re: Thinking out of the box

la data de Joi Mai 16, 2013 3:11 am
Fascinantă reprezentarea ideii de creativitate în artă... după cum arată sculpturile (sau feroneriile?) pe care le-ai surprins. Ce mi se pare iarăși fascinant este că ai putut fotografia în Parlamentul European - nu pot compara decât cu experiența din al nostru Palat Victoria, unde toate electronicele îți sunt reținute prompt la poartă. Nu zic, le păstrează în pupitre numerotate, deci nu au cum să ți le rătăcească/încurce, dar nici nu ai voie cu ele înăuntru.

Dacă tot sunt atât de permisivi, ce ar mai putea face dpdv. fotografic ar fi să permită accesul nu doar cu aparatele, ci și - măcar - cu mini-trepiede. Dacă în cazul celei de-a doua imagini a fost lumină suficientă și a ieșit totul "bec" (în sensul de clar, nu că ai pus white balance-ul pe bec Laughing ), prima ar fi avut nevoie de un plus de claritate, senzația mea fiind că timpul de expunere a fost o idee prea lung.

O spluție eficientă pentru astfel de situații o oferă cei de la Joby, prin al lor Gorilla Pod , un mini-trepied cu picioare flexibile, ce poate fi astfel fixat absolut oriunde. De exemplu, la cum văd scena de la tine din cadru, l-ai putea pune și strânge de marginile balustradei, pentru a obține imagini neafectate de neclaritatea de mișcare.

În plus, fotografiind de pe trepied poți face încadrări mult mai precise, mai studiate, punând în valoare mai bine geometria locului și menținând paralelismele și unghiurile drepte.

Iar la 165 grame greutate, nici nu simți că-l ai cu tine în bagaj Wink.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum