In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Centrul istoric al Bruxelles-ului Empty Centrul istoric al Bruxelles-ului

la data de Mier Mai 15, 2013 2:26 am
Bruxelles este considerat ca fiind capitala de facto a Uniunii Europene datorită numărului important de instituții ale Uniunii ce se află aici, deşi UE nu are o capitală oficială.

Cu toate acestea, în partea de jos a Bruxelles-ului, există un oraş istoric destul de întins care, de fapt, este cel care adună majoritatea turiştilor şi, unde, sunt concentrate majoritatea barurilor şi locurilor de distracţie.

Interesant este că prima menționare a orașului a fost făcută în jurul anului 700, când Sfântul Vindecean, episcop de Cambrai, s-a îmbolnăvit la Bruxelles, în timpul unei vizite.

După ce a fost, pe rând, cetate, târg, dominaţie austriacă, stat independent din 1830, Bruxelles a cunoscut sub Leopold al II-lea o restructurare importantă datorită numeroaselor clădiri moderne construite pentru administrația națională. În această perioadă s-au amenajat numeroase parcuri și șoselele importante, precum şi o serie de noi cartiere moderne, care acum sunt printre cele mai frumoase locuri de petrecere a timpului liber.

La sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX orașul a suferit o intensă presiune de francofonizare ceea ce a dus la apariția unei majorități francofone în oraș.

Bruxelles s-a transformat, încetul cu încetul într-un oraș cosmopolit. În anii 1960-1970 s-au stabilit la Bruxelles multe familii imigrante în marea lor majoritate din fostele colonii belgiene precum și din Africa de Nord. În 1980-1990, consmopolitizarea a mers mai departe, datorită întregirilor de familii. Printre altele un mare val de imigrație a venit din Europa Centrală.

În 2000, Bruxelles a fost declarat capitală culturală europeană, rămânând un oraş vibrant, unde afacerile, administraţia europeană şi turismul se îmbină destul de bine.

Centrul istoric al Bruxelles-ului 90331079

Centrul istoric al Bruxelles-ului 90331086

Centrul istoric al Bruxelles-ului 90331100

Centrul istoric al Bruxelles-ului 90331106

Centrul istoric al Bruxelles-ului 90331112

Centrul istoric al Bruxelles-ului 90331136

Centrul istoric al Bruxelles-ului 90331147

Centrul istoric al Bruxelles-ului 90331157


Ultima editare efectuata de catre C.Arsene in Mier Mai 15, 2013 4:33 am, editata de 1 ori
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Centrul istoric al Bruxelles-ului Empty Re: Centrul istoric al Bruxelles-ului

la data de Mier Mai 15, 2013 3:18 am
Capitala belgiană mai e renumită pentru varza de Bruxelles - care provine, mai exact, din comuna Saint-Gilles, la sud-vest de oraș, după cum stăteau lucrurile în secolul XIV, când s-a descoperit că mugurii unei verze gigantice sunt comestibili. Aceștia au, la rândul lor, dimensiuni apreciabile pentru niște muguri, arătând ca niște mici vărzuțe. Între timp, Saint-Gilles a fost încorporată Bruxelles-ului, deci denumirea verzei e suficient de riguros aplicată.

Și, să nu uităm celebrele napolitane (Gaufres de Bruxelles sau Brussels Waffles, depinde în ce cartier al orașului suntem, valon sau flamand). Interesant este că, deși acestea au făcut deliciul publicului la Târgul de la Bruxelles din 1856, pare-se că au fost inventate cu cca. 20 de ani mai devreme, la Gand.

Aceasta ca să menționăm alte lucruri pentru care este cunoscut Bruxelles-ul, decât politica și instituțiile europene Smile.

Voi comenta vizavi de ultima și de prima poză, în rest sunt aspecte pe care le-am tratat și cu alte ocazii, în secțiunea Sugestii pentru imaginile voastre.

În cazul ultimei poze, ai alocat foarte mult spațiu suprafeței de caldarâm și capacului de canal, dar ai tăiat mansardele clădirilor - deși unghiul de cuprindere ți-ar fi permis să le fotografiezi corect, de la bază la vârf, dacă nu alocai atâta importanță zonei de jos, care nu susține în niciun fel imaginea. Eventual ar susține un crop,având ca subiect principal autoturismul.

Despre prima poză, expresia ta veselă ar fi putut fi surprinsă mai bine dacă - știu că poate suna paradoxal - foloseai blitz-ul. Da, e o tehnică ce se folosește în fotografia de exterior pe timp de zi, chiar dacă ar părea că este lumină suficientă. Este, dar nu unde vrem noi - adică pe fața personajului principal.

Așa că putem folosi cu succes un SB-700 (mai ales că e la reducere la F64 și vine și cu un set de baterii reîncărcabile cadou). Descărcarea nu va fi atât de puternică încât să ardă expunerea la distanța la care se află clădirile (chiar la puterea maximă, bate până la cel mult 21 metri), dar va fi excelentă (undeva la 1/8 din putere) pentru a-ți lumina ție fața Smile.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum