In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Blasova sau lacul potcoavă Empty Blasova sau lacul potcoavă

la data de Lun Mai 06, 2013 4:26 am
Am ajuns la lacul Blasova în vara anului 2012, pe o vreme caniculară. Ştiu că majoritatea dintre voi poate nu aţi auzit de un aşa numit lac Blasova. Nu e nimic, de aia citim, ca să aflăm.

Aşadar, Blasova este lacul de agrement şi de pescuit din mult mai celebra Insula Mare a Brăilei. Are forma unei potcoave şi atrage iubitori ai pescuitului şi ai grătarului în sezonul cald.

La destinaţie se ajunge momentan greu. Se trece Dunărea cu bacul de Insula Mare (diferit de cel pentru Dobrogea) şi de acolo, pe drum de pământ, dar semnalizat, tot înainte printre miile de hectare din Insula Mare a Brăilei. Situaţia se va schimba în 2013, când e plănuită o investiţie de modernizare a drumului până la Blasova, pentru a creşte numărul turiştilor.

De asemenea, se va reface în viitor şi Tabăra de la Blasova, construită de comunişti, pentru a acomoda un parc, facilităţi de cazare şi distracţie.

Tabăra a luat fiinţă în vara anului 1989, la iniţiativa doctorului Victor Finescu, care a reuşit să convingă autorităţile comuniste că un loc precum cel de la Blasova se pretează perfect pentru un spaţiu de recreere destinat copiilor. Într-un timp relativ scurt, folosindu-se inclusiv munca voluntară a elevilor de liceu din acea perioadă, au fost construite zeci de căsuţe, iar tabăra s-a dat în folosinţă la începutul toamnei anului 1989, cu doar câteva luni înainte de evenimentele care au dus la prăbuşirea regimului comunist. Schimbarea de regim, dar şi decesul "părintelui" taberei, doctorul Finescu, survenit în 1992, s-au dovedit de rău augur.

Până la investiţii consistente, avem lacul şi un complex de vile care lasă libertatea turistului să petreacă seri frumoase alături de prieteni.


Blasova sau lacul potcoavă 89860653

Blasova sau lacul potcoavă 89860670

Blasova sau lacul potcoavă 89860662
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Blasova sau lacul potcoavă Empty Re: Blasova sau lacul potcoavă

la data de Joi Mai 30, 2013 4:39 am
Să le luăm pe rând:
Prima imagine e dintr-un loc cu potențial,problema e însă că ai încadrat mult prea mult din zona cu iarbă și prea puțin din restul. Dacă doreai să te concentrezi pe lac, ar fi trebuit să aplici un pic de zoom - și să încadrezi astfel încât stâlpișorul acela negru să nu fie atât de izbitor... însă altceva ar fi fost și mai interesant: câțiva pași în spate-stânga, încât să obții un arc de cerc din marginea drumului și să realizezi o compoziție geometrică.

A doua imagine e ok, cu excepția faptului că ți se vede umbra - dar nu îndeajuns încât să creeze o siluetă. Așa, din păcate e doar o pată de umbră. Ai fi putut să te lași mai jos în barcă și astfel să corectezi și neajunsul umbririi și ai fi sugerat și mai bine ideea că ești într-o barcă.

A treia e cea mai simpatică - cu vasta turmă ieșită la plimbare. Aici, poza e reușită, sugerezi bine ideea de oi în coloană; la post-procesarea culorilor aș umbla un pic, întunecând o idee cerul, pentru a amplifica dramatismul norilor la apus (și crescându-i contrastul), iar pe oi aș aplica un Remove color cast, pentru a le reda culoarea naturală (e dificil pt aparate, în special la răsărit și la apus, să redea corect culorile pe toată suprafața imaginii.. noroc că există Photoshop Elements , cel mai potrivit și abordabil editor foto Smile ).

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum