In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

La Sovata, unde-i fericită fata Empty La Sovata, unde-i fericită fata

la data de Lun Apr 29, 2013 4:04 am
Sovata, pe care recunosc, o confundam deseori cu Soveja (asta până le-am vizitat pe amândouă) este cunoscută datorită lacurilor cu apă sărată şi tratamentelor cu nămol, dar mai ales pentru “miracolele” care se intâmplă acolo.

Sovata este locul unde-i fericită fata şi aromată îngheţata, dar şi unde face Nicu armata. Rime frumoase, circulate din generaţie în generaţie şi care vin din farmecul locului. Avem şi rime inspirate din proprietăţile curative ale apei de la Sovata, care sună cam aşa: Sovata, unde a rămas gravidă fata şi unde se spune că mulţi copii l-au cunoscut pe tata What a Face .

Am ajuns la Sovata având în gând imaginea unei staţiuni îmbătrânite, obosite, unde se duc pensionarii cu bonuri de la Casa de Pensii. Am găsit total opusul. Case boiereşti restaurate ca la carte. Lacul Ursul, care este pricipala atracţie a staţiunii, “populat” cu peste 1.000 de tineri.

Apa sărată a lacului Ursul, care are la suprafaţă un strat de apă dulce de aproximativ 15 centimetri, şi care încălzeşte lacul, era loc de distracţie pentru toate vârstele.

Sovata este situată chiar în centrul României, în judeţul Mureş, la graniţa cu judeţul Harghita. Se ajunge foarte uşor cu maşina, din drumul Sighişoara-Târgu-Mureş, cei 30 de kilometri care leagă drumul european de staţiune fiind asfaltaţi foarte bine.

Iar de stat, am stat aici: http://www.booking.com/hotel/ro/vila-muresul.ro.html?aid=364921

O destinaţie ce nu merită ratată!

La Sovata, unde-i fericită fata 89505515

La Sovata, unde-i fericită fata 89505534

La Sovata, unde-i fericită fata 89505552

La Sovata, unde-i fericită fata 89505583

La Sovata, unde-i fericită fata 89505569
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum