In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Grecia nu ştie de criză Empty Grecia nu ştie de criză

la data de Joi Apr 25, 2013 1:22 am
În vara anului 2012, în ciuda crizei economice generale, dar şi din buzunarele proprii, am mers în vacanţă în Grecia. Pentru că, nu-i aşa, Grecia nu ştie de criză, în sensul cel mai pozitiv cu putinţă. Şi o să demonstrez lucrul acesta.

Destinaţia? Insula Thassos, sau cum am avut surpriza plăcută să fiu corectat imediat de localnici, când am întrebat pe unde să o iau spre feribotul care să mă ducă în insulă ... Aaa... Sasos, în transcriere românească.

Agenţia de la care am luat pachetul este una foarte mică şi mi-au recomandat hotelul Angelica , la 200 de metri de unde te lasă feribotul, chiar pe malul vechiului port. Hotelul de 3 stele este unul cât se poate de pitoresc, chiar în buza meduzei.

Foarte curat, staff-ul prietenos şi încă nu v-am zis nimic de preţ: 1.100 RON, 5 zile, 3 adulţi, cu mic dejun inclus.

De aceea v-am spus că Grecia nu ştie de criză, s-au adaptat imediat şi la preţurile astea e greu să nu te duci undeva unde te poţi scălda împreună cu zeităţile. A se vedea mai jos Smile

Grecia nu ştie de criză 89308222

Grecia nu ştie de criză 89502910

Grecia nu ştie de criză 89502907

Grecia nu ştie de criză 89308420

Grecia nu ştie de criză 89502922


Ultima editare efectuata de catre C.Arsene in Vin Mai 31, 2013 1:51 am, editata de 4 ori
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Grecia nu ştie de criză Empty Re: Grecia nu ştie de criză

la data de Dum Apr 28, 2013 6:41 am
Splendide poze ne prezinți aici.. vă vine să credeți că sunt făcute cu un aparat pe care mulți l-ar considera "săpunieră"? Să fiu exact, Nikon L19 (și încă e un model de-acum 3 ani; în prezent, s-a ajuns la Nikon Coolpix L28 , un aparat de 20 MPx și doar 164 grame)?

În afară de prima, unde se simt limitările sistemului optic al aparatului - ultracompactele având adeseori probleme în a reda detaliile fine de la distanțe mari, pot să spun că ai niște imagini de călătorie foarte reușite - nu am ce le reproșa tehnic, expunerea e corectă și ai fotografiat în lumina bună... și ai idei compoziționale excelente.

La a doua imagine, ai plasat drumul astfel încât servește ca element de susținere pentru toate elementele din cadru de deasupra sa; în a treia, linia albastră, ușor curbă, creată de umbrele împarte excelent cadrul în dăuă, între sectorul alpin și cel litoral.

A patra redă într-o manieră simpatică atmosfera de pe plașă... știu că ar fi fost dificil, când încerci să faci "street photography" la modul discret, să fi obținut o altă încadrare, dar cred că ar fi fost util să plasezi fetele simetric, fiecare la câte o treime a cadrului. Dar nu e o problemă majoră, și un crop din imagine o poate crește ca valoare estetică.

Ultima e iarăși o dovadă de măiestrie a încadrării: redai ideea că ești pe vapor, deci e bine că apare și o parte a lui în cadru. Iar pescărușii în zbor, pe fundalul albastru, susțin foarte bine dinamica imaginii.

Felicitări și la mai mare! cheers

(Update: cum văd că ai înlocuit o parte din imagini, îți apreciez inițiativa și faptul că respecți drepturile persoanelor care ar putea apărea chiar și accidental în cadru.
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Grecia nu ştie de criză Empty Re: Grecia nu ştie de criză

la data de Dum Apr 28, 2013 8:18 am
Merci de răbdarea cu care comentezi fotografiile luate în vacanţă. Crede-mă, niciodată nu credeam că o poză, ca să zic aşa, poate comporta atâtea caracterizări, şi citez: "La a doua imagine, ai plasat drumul astfel încât servește ca element de susținere pentru toate elementele din cadru de deasupra sa; în a treia, linia albastră, ușor curbă, creată de umbre împarte excelent cadrul în două, între sectorul alpin și cel litoral".

Se simte că ai făcut cursuri de fotografie şi esti şi pasionat pe deasupra. study
Continut sponsorizat

Grecia nu ştie de criză Empty Re: Grecia nu ştie de criză

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum