In jos
avatar
codruta
Posts : 1
Points : 3
Join date : 18/02/2013
http://calatorie-fotografie.blogspot.ro/

Parisul - pas cu pas (si Pentax X70) Empty Parisul - pas cu pas (si Pentax X70)

la data de Lun Apr 01, 2013 11:43 am
După un zbor de 3 ore, am aterizat la Beauvais, aeroport situat la 80 km de Paris. După încă mai bine de o oră pe autocar, ajungeam la Place de la Porte Maillot. Luam de acolo metroul spre hotelul ce avea să ne găzduiască pentru cele 9 zile de vacanță în orașul de pe Sena. După atâta drum nu ne făcuserăm planuri prea mari pentru acea zi, dar am profitat de timpul avut pentru a pregăti câteva detalii, cel mai important fiind achiziționarea abonamentului Paris Visite.

Acesta poate acoperi de la 1 la 5 zone ale Parisului și are o valabilitate de la 1 la 5 zile, prețul crescând, desigur, proporțional. Oferă un număr nelimitat de călătorii în rețeaua RATP pentru zonele alese și reduceri la obiective turistice ca Arcul de Triumf, Disneyland sau Turnul Montparnasse.

O panoramă a Parisului, realizată cu Pentax X70 (modelul curent fiind Pentax MX-1 ):
Parisul - pas cu pas (si Pentax X70) IMGP0254

Citiți mai multe pe http://calatorie-fotografie.blogspot.ro/2013/01/9-zile-de-vis-in-paris-i.html , ca și în postările următoare de pe blog Smile
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Parisul - pas cu pas (si Pentax X70) Empty Re: Parisul - pas cu pas (si Pentax X70)

la data de Mier Mai 29, 2013 9:06 am
Am avut și eu ocazia de a vizita Parisul pentru câteva zile, în 2005.

De atunci datează de altfel fotografia pe care am ales-o pe post de copertă a forumului, realizată de pe Podul Garigliano, situat la sud-vest de Turnul Eiffel, la distanță de două stații pe traseul trenului suburban RER.

Parisul - pas cu pas (si Pentax X70) 8556227145_f204cb46f8_c

Podul se continuă cu Bulevardul Exelmans (a cărui pronunție ne poate induce în eroare, sugerând ideea de excelență, însă în realitate face trimitere la numele lui Remi Joseph Isidore Exelmans, reputat general francez, din timpul războaielor napoleoniene). La câteva sute de metri, bulevardul se continuă cu un pasaj subteran, Alma - intrat în istorie ca urmare a unui eveniment tragic, aici suferind un accident fatal de automobil Lady Diana (1961-1997), prințesă de Wales, fosta soție a prințului moștenitor al coroanei britanice.

Parisul - pas cu pas (si Pentax X70) 8880141133_1e66bfb59a_c

Întrucât am fost cazat în apropiere, la hotelul Classics Tour Eiffel (devenit între timp Best Western Eiffel Auteuil ), am văzut aceste magnifice priveliști în repetate ocazii, ele întipărindu-mi-se clar în minte - mai ales că m-am simțit bine acolo, astfel că pot recomanda oricui zona și hotelul (cu avertismentul că, deși are trei stele, camerele sunt oricum numai mari nu).

Însă în centrul Parisului, spațiul e un lux pe car epuțini și-l pot permite (la Hotel Montaigne Champs Elysees , spre exemplu, prețurile sunt de aproape 10 ori mai mari, ajungând la 1188 euro/noapte, pentru doar o stea în plus). Astfel, apreciez că am făcut o alegere inspirată - și o fotografie memorabilă, chiar într-o perioadă în care nu urmasem încă cursuri de specialitate Smile .
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum