In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Programul Upgrade F64: vedeți aici cât ați primi pe vechiul aparat, ca avans pentru cel nou Empty Programul Upgrade F64: vedeți aici cât ați primi pe vechiul aparat, ca avans pentru cel nou

la data de Mar Iun 23, 2015 12:03 pm
Până nu demult, era o adevărată aventură dacă doreai să-ți vinzi aparatul sau obiectivele vechi, pentru a-ți achiziționa unele mai performante: trebuia să dai anunțuri pe site-urile de o(k)azii, să-ți promovezi marfa agresiv pe forumuri, sau să aștepți cu săptămânile (sau lunile, uneori), până ce produsele tale își găseau cumpărătorul într-o consignație.

Această problemă are acum o rezolvare, mulțumită programului Upgrade, propus de cei de la F64 . Tot ce trebuie să facem acum este să ne fotografiem echipamentul și să trimitem pozele prin email, la upgrade@f64studio.ro, însoțite de o scurtă descriere, în care să precizăm vechimea și numărul de cadre al aparatelor.

În termen de 48 de ore, un consultant ne va trimite o ofertă de preț și, dacă suntem mulțumiți, putem să trimitem vechile noastre "jucării" celor de la F64 care, după ce le vor testa, ne vor emite o factură de avans cu suma aferentă acestora, pe care o putem folosi pentru a ne cumpăra orice dorim din oferta F64, achitând doar diferența până la valoarea noilor aparate.

...Toate sună excelent până aici, totul e să ne și convină suma oferită prin programul Upgrade F64 pentru echipamentele noastre.

Concret, în condițiile în care în ultimii ani am colecționat două DSLR-uri pentru amatori și câteva obiective DX, pe care, odată cu achiziționarea unui full-frame Nikon D800, le țin degeaba în dulap, am decis să le scriu celor de la F64, pentru a le cere o cotație de preț cu privire la acestea, în speranța de a putea folosi sumele obținute pe vechile echipamente pentru a-mi achiziționa unele accesorii utile noului aparat.

Puteți vedea, în cele ce urmează, descrierile echipamentelor pe care intenționam să le scot la vânzare, împreună cu prețurile ce mi-au fost oferite pe ele prin programul Upgrade F64:


  • Nikon D3100, achizitionat in martie 2011, 37.117 cadre, pastrat impecabil (tinut in husa siliconica Easy Cover, oferita si ea impreuna cu aparatul)
  • obiectiv kit Nikon 18-55 VR I, primit cu D3100-le, aproape nefolosit (am folosit in special 18-105-ul descris mai jos). D3100+18-55=300 lei
  • Nikon D90, achizitionat in noiembrie 2012, 29.911 cadre, cu cauciucul din zona degetului mare usor dezlipit (si lipit cu banda izolatoare, un capat fiind minimal vizibil intr-una din fotografiile atasate pe WeTransfer). Optional, mai pot oferi cu aparatul un grip Meike, aproape nou (l-am cumparat inainte de un workshop dintr-o zona izolata, dupa care nu l-am mai folosit). D90 body=400-500 lei
  • obiectiv Nikon 18-105 mm, achizitionat in martie 2011, stare buna, cauciuc minimal largit (nu se observa, doar se simte la atingere). Prezinta o usoara zgarietura, inregistrata in prima luna de utilizare; aceasta nu se observa decat in anumite unghiuri si nu afecteaza imaginea finala. Dupa aceea, i-am achizitionat un filtru UV Praktika, pe care l-am tinut in permanenta pe obiectiv. 18-105=300 lei
  • obiectiv Nikon 55-300 mm, achizitionat in februarie 2012, stare impecabila (folosit extrem de putin, max. 2000-2500 cadre). 55-300=550 lei.Constatăm, privind prețurile oferite, că acestea sunt extrem de mici - sensibil mai mici decât cele practicate pe piața second-hand - chiar în condițiile în care cei programul de upgrade este extrem de benefic pentru cei de la F64, prin faptul că se asigură că ne vom cumpăra noile echipamente din magazinul lor, și nu de la Foto Hobby Shop, Photosetup, Emag, sau alți distribuitori (mai mult sau mai puțin autorizați).

Astfel, de exemplu în prezent e disponibil în consignația F64 un obiectiv kit Nikon 18-55 mm VR, la prețul de 299,2 lei , preț pe care ei îl oferă pentru ansamblul D3100+obiectivul kit. Cu alte cuvinte, dacă aș accepta oferta lor, practic le-aș dona un D3100 body Laughing...

Aceasta în condițiile în care, pentru depunerile în consignație, comisionul e de minimum 15%, iar adaosul pentru noile echipamente, undeva la 25-30% (dacă e să judecăm după prețurile practicate de Black Friday).

În concluzie, merită să ne trimitem echipamentele pentru vânzarea prin programul Upgrade F64 doar dacă nu avem timpul necesar pentru a încerca să ne vindem noi înșine vechile echipamente, sau dacă pur și simplu ne interesează mai puțin suma de bani pe care o luăm pe ele, decât faptul că acestea ne ocupă spațiu prețios în dulap, pe care am dori să-l eliberăm cheers.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum