In jos
avatar
cristianphotos.ro
Membru Activ
Membru Activ
Posts : 14
Points : 38
Join date : 14/05/2015
http://www.cristianphotos.ro

Vladeasa in departare Empty Vladeasa in departare

la data de Joi Mai 21, 2015 7:18 am
Vladeasa in departare Pano

O fotografie realizata prin luna aprilie unde am incercat sa scot in evidenta diferenta intre verdele ierbii si albul zapeziu , prezent pe crestele Vladesei. Fotografia , este realizata cu un nikon D90 si putin editata in LR. Desi la inceput , mi s-a parut destul de ciudat sa editezi fotografiile , considerand ca e mai bine sa fotografiezi bine din prima , cu timpul m-am apucat si de editat.
Vladeasa se afla in Apuseni , carpatii Occidentali si se poate ajunge atat cu trenul (pe ruta Cluj-Oradea) cat si cu masina.

Astept de la voi pareri despre aceasta imagine...

lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Vladeasa in departare Empty Re: Vladeasa in departare

la data de Sam Mai 23, 2015 6:09 am
Salut, și bine ai venit pe forum!

Îmi place coloritul imaginii, contrastul dintre verdele ierbii din prim-plan și albul zăpezii de pe munții din depărtare creează o armonie vizuală cât se poate de reușită.

Însă aș spune că aș fi preferat o desfășurare pe orizontală mai clară: ai putea într-o prelucrare ulterioară (perfect posibilă în Lightroom-ul de care pomeneai), în care să te axezi pe zona munților, eliminând prin crop zona de cer (altfel de un albastru frumos, dar care nu aduce niciun plus de încărcătură emoțională cadrului), cât și partea de iarbă în exces din planul apropiat.

Altfel, ochiul are tendința să zăbovească prea mult asupra unor suprafețe mai puțin relevante ale imaginii.

Constat, de asemenea, din EXIF-ul imaginii, că ai folosit o focală de 55 mm. Ai putea eventual folosi o focală ceva mai lungă, evidențiind mai multe detalii ale subiectului și apoi să asamblezi cadrele rezultate într-o panoramă.

Încă un aspect: mai ales că nu ai folosit un fisheye, cu care există în permanență riscul deformării nenaturale a imaginii dacă nu fotografiezi cu obiectivul perfect orizontal, poți realiza o ușoară descentrare a părții inferioare față de cea superioară a cadrului, pentru a evita plasarea liniei orizontului în zona centrală a pozei. Altfel, riști ca imaginile să aibă un aer amatoricesc, deloc de dorit mai ales când intenționezi să te promovezi în fotografie Wink.

Mult succes!
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum