In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Cureaua de umăr CaseLogic DCS-101, sau cum să ai întotdeauna aparatul la îndemână Empty Cureaua de umăr CaseLogic DCS-101, sau cum să ai întotdeauna aparatul la îndemână

la data de Joi Ian 15, 2015 6:01 am
Nu degeaba se spune că aparatul de fotografiat cel mai bun e acela pe care îl ai la îndemână: poți investi până la câteva zeci bune de mii de lei într-un DSLR full-frame performant dar, dacă îți este prea incomod să-l iei cu tine... mai bine îți cumpărai ceva mai mic și mai ușor.

În fapt, întreaga problemă vine din modalitatea de transport a aparatului nostru. Dacă ne gândim bine, o geantă de umăr de 1-2 kg ne pare ușoară, pe când un aparat de fotografiat echipat cu cureaua standard, pe care îl purtăm de gât, va fi destul de greu - totul din cauza poziției diferite de transport.

Astfel, alegând o curea de umăr inteligent concepută, precum CaseLogic DCS-101, o zi cu un aparat de peste 1,5 kg la gât nu trebuie să mai fie o corvoadă: prin simpla înlocuire a curelei standard a aparatului cu o mult mai ergonomică curea de umăr, vom constata o creștere semnificativă a confortului la plimbările lungi cu aparatul.

Practic, în loc ca acesta să ne mai "spânzure" de gât, vom putea purta aparatul nostru comod, ca pe o geantă de umăr - și, în același timp, îl vom avea la îndemână pentru acele momente neașteptate, în care o fracțiune de secundă poate face diferența dintre un cadru de expoziție și unul pentru Recycle Bin.

Încă un avantaj major al utilizării curelei de umăr CaseLogic este rapiditatea cu care vom putea fotografia: în loc să mai căutăm aparatul în geanta foto, să-i dăm jos capacul, să-l pornim și să fotografiem, folosind cureaua DCS-101 tot ce trebuie este să ducem, dintr-o mișcare, aparatul la ochi și să țintim subiectul dorit. Putem purta aparatul la îndemână în permanență, lucru extrem de practic, în special în timpul drumețiilor, când peisajele spectaculoase și subiectele interesante ne vor încânta privirea la tot pasul.
Cureaua de umăr CaseLogic DCS-101, sau cum să ai întotdeauna aparatul la îndemână 16285133472_4b1f1ded49_c
Cureaua de umăr CaseLogic DCS-101, 99,91 lei în oferta F64


După cum puteți observa în imaginea de mai sus, cureaua este semnificativ mai lată decât majoritatea celor oferite de producătorii de aparate, iar materialul asemănător cu cel din care sunt confecționate centurile de siguranță din automobile îi conferă rezistență și durabilitate. În zona de contact de pe umăr, cureaua CaseLogic DCS-101 e prevăzută cu o suprafață moale, de lățime aproape dublă față de cea din zona de prindere a aparatului, asigurând astfel o apăsare minimă asupra claviculei fotografului.

În fapt, acesta este principalul avantaj al folosirii unei curele de umăr: în loc ca întreaga greutate a aparatului să apese asupra vertebrelor noastre din zona cervicală, cauzându-ne un disconfort care, după câteva ore de plimbare cu aparatul la gât, poate deveni chiar supărător, trasnferând greutatea spre zona umărului, vom avea o poziție mult mai naturală de a transporta aparatul nostru.

Probabil că singurul dezavantaj major al curelei de umăr este faptul că, montându-se cu un șurub în filetul pentru trepied din partea inferioară a aparatului, va dura destul de mult până ce deșurubăm aparatul din suportul de prindere al curelei și îl instalăm pe trepied. Acest lucru însă nu e specific doar curelei CaseLogic, ci și a unor modele de trei ori mai scumpe, dar cu funcționalitate asemănătoare, precum BlackRapid RS-7 (309,9 lei în oferta F64) .

M-am plimbat timp de câteva ore în natură cu un Nikon D90 echipat cu cureaua de umăr CaseLogic DCS-101, timp în care am ajuns să apreciez tot mai mult confortul sporit oferit de aceasta la purtarea îndelungată a aparatului de fotografiat. Pe scurt, e un accesoriu care merită banii, mai ales dacă vă pasionează nu doar fotografia, ci și plimbările lungi Smile .
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum