In jos
avatar
FrateanRazvan
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 27
Points : 41
Join date : 23/10/2013

Blituri de studio Quantuum Empty Blituri de studio Quantuum

la data de Lun Iun 30, 2014 1:32 am
Revin dupa o perioada mai lunga de timp ce e drept si cautand cateva pareri despre bliturile Quantuum pe internet am gasit un review facut de dumneavoastra domnule Lucian care este destul de pozitiv spun eu.
Am folosit la o  mini sedinta foto outdoor speedlight impreuna cu softbox si avand in vedere faptul ca outdoor lumina se schimba continuu si mereu trebuie reconfigurate setarile aparatului in functie de situatie si mereu modificata puterea blitului am zis sa ma uit de curiozitate pe internet ce pot face bliturile de studio dedicate (am decis sa trec la un alt nivel cel putin cu planurile).

Verificand diversele preturi la aceste kituri de lumini pentru studio firma Elinchrom vinde un set de 2 blituri de studio cu stative si umbrele +declansator si o putere de 100w la un pret maricel raportat la cantitatea de lumina produsa de acei 100w, spun maricel deoarece am gasit o alternativa la firma Quantuum care vinde spre exemplu un kit de 200w 2x blituri 2x stative 2x umbrele la sub 1000 lei....fara declansator ce e drept dar preturile la declansatoare te duc la putin peste 1000 si ai un kit complet de lumini de studio cu o putere dubla(adevarat ca Elinchrom este o firma renumita dar...vorbim de "aceeasi lumina" totusi).

Intrebarea mea este cat sunt de fiabile aceste blituri de studio Quantuum 2x 200w pentru un studio mic si o illuminare full body impreuna cu un speedlight destul de puternic de umplere si cat de fiabile sunt ele(in cazul in care a-ti testat astfel de lumini sau daca stiti  cat sunt de recomandate ca si putere) si desemenea sunt curios de seriozitatea acestei firme, din filmuletele de pe youtube tipii care prezinta aceste blituri sunt seriosi si explica foarte ok felul in care se utilizeaza astfel de blituri dar sunt curios si de o parere "extra" referitoare la aceasta firma si daca este o alternativa de buget pentru  studiouri mici deoarece nu vreau sa investesc foarte mult eu dorind evoluez treptat iar o aparatura de studio foarte sofisticata imi va acoperi foarte greu aceste cheltuieli in conditiile mele.
Va multumesc o zi frumoasa! Smile
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Blituri de studio Quantuum Empty Re: Blituri de studio Quantuum

la data de Mar Iul 01, 2014 9:13 am
Salutări și bine ne-am revăzut!

Îmi pare bine că ai avansat în domeniul fotografiei, până la punctul la care să iei în considerare deschiderea unui studio propriu. E un punct care marchează, aș spune, trecerea de la latura pur artistică la cea profesională... și, vei vedea, cu cât vei experimenta mai mult, cu atât vei descoperi mai multe despre acest domeniu.

Un punct de pornire excelent în dobândirea cunoștințelor esențiale pentru fotografia cu blitz îl reprezintă cărțulia lui Evan Sharboneau, Introduction to External Flash (2010). O căutare pe Google ți-o va aduce cu siguranță între primele rezultate. O carte mai amplă, care de asemena îți va fi de ajutor, este Studio Lighting Workbook, de Melanie Heinrich, care măcar că e mai veche (datând din 2003), tratează subiectul extrem de în amănunțime... și, în fond, principiile cu privire la căderea luminii nu s-au schimbat de la Rembrandt încoace, doar sursele de lumină au evoluat.

Dacă citești în limba engleză, mai ales că vei găsi și numeroase ilustrații și grafice exemplificative, cele două cărți te vor face să înțelegi multe, și asta înainte să dai banii pe scule. Aș spune că acesta e un atu important, deoarece vei cumpăra mai în cunoștință de cauză.

În ce privește blitz-urile (ca, în general, toate produsele Quantuum), din punct de vedere al performanțelor, într-adevăr obții pentru aceiași bani mai mult decât la producătorii de renume mai mare, ca Elinchrom de exemplu. Desigur, Quantuum nu va putea concura niciodată cu Hensel, cel mai renumit producător de blitz-uri și accesorii de studio, dar nici nu intenționează.

Acestea din urmă sunt echipamente premium, dedicate studiourilor cu activitate intensă, dar și cu un preț pe măsură (ai sări de 10.000 lei, pentru o configurație de bază). Hensel-urileau unele avantaje drăguțe, ca de exemplu posibilitatea reglării puterii de declanșare direct de pe flash trigger-ul montat pe patina de blitz dar, după cum spuneam, nu sunt ieftine (eu am închiriat un studio utilat complet în câteva ocazii, iar prețul e de ordinul zecilor de euro pe oră).

Pe de altă parte, dacă organizezi ședința foto în liniștea studioului tău, nu te grăbește nimeni, așa că nu ești obligat să tragi de echipamente către limita parametrilor lor constructivi. Iar dacă faci pauze periodice, în care să permiți blitz-urilor să se răcească, nu vei avea probleme nici cu o soluție de buget mai redus, precum luminile de studio Quantuum.

Încă o precizare, care poate îți va fi utilă: Quantuum e numele sub care se vând în Europa de Est produsele chinezești Godox. Deci dacă ești dispus să aștepți cca. 6 săptămâni până ce îți sosește coletul dim China, se poate ca în unele cazuri să merite așteptarea (deși, în altele, va merita doar dacă vei comanda cantități mai mari, la care să facă chinezii discount).

Altfel, de exemplu kit-ul de declanșare Quantuum Explorer costă 149 lei la distribuitorul Quantuum.RO, iar pe site-ul chinezesc Tiny Deal, unde același produs apare sub numele de Godox FT-16 , prețul e de 45,5 USD (147,8 lei la cursul zilei Very Happy).
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum