In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Samsung Galaxy S4 - un veritabil campion al fotografiei Empty Samsung Galaxy S4 - un veritabil campion al fotografiei

la data de Vin Iun 27, 2014 1:36 am
În fiecare an, principalii jucători de pe piața telefoanelor mobile lansează câte un model de top, expresie a evoluției permanente, a performanțelor fără precedent si a rafinamentului maxim ce se poate regăsi în produse ce țintesc o clientelă premium.

Lucrurile nu puteau sta altfel nici cu cel mai mare producător de telefoane mobile pe plan mondial, Samsung, care a lansat în februarie anul acesta modelul de top Galaxy S5, la doar 11 luni după precedentul model premium, Samsung Galaxy S4. Pentru clientul final, acest calendar strâns al lansărilor are avantajul posibilității de a achiziționa un smartphone încă extrem de performant, la un preț cu peste o treime mai mic decât cel al vârfului de gamă curent.

Și nu e cazul nici pe departe să ne temem că am cumpăra un produs depășit: un smartphone high-end chiar și de acum doi ani, precum Samsung S3, va fi incomparabil mai avansat și va oferi mai multe facilități decât modelele de buget redus, chiar proaspăt-lansate (mă rog, e drept că acestea din urmă pot fi achiziționate uneori chiar gratuit de la companiile de telefonie mobilă, la încheierea unui abonament nou).

În consecință, din perspectiva raportului preț-performanță, un S4 reprezintă probabil cea mai potrivită alegere a momentului, pentru doritorii unui smartphone avansat (conectivitate 4G, Bluetooth 4.0, ecran Super AMOLED de 5", protejat cu Corning Gorilla Glass 3, procesor Quad-Core Cortex A-15 (cu două nuclee A-7), 2 GB RAM).

Dincolo de aceste caracteristici extrem de tentante, ce ne interesează pe noi, fotografii, sunt performanțele telefonului în ceea ce privește captura de imagini... iar rezultatele unor teste pe care le-am făcut de curând sunt cel puțin încurajatoare, confirmând faptul că specificațiile tehnice impresionante nu sunt în van.

Dintre specificațiile tehnice ale camerei foto de pe Samsung S4, să amintim senzorul de 13 MPx, cu o suprafață de 1/3,06" și retroiluminare, pentru imagini cu un contrast sporit și o granulație mai fină în condiții de lumină slabă, dar și optica performantă: un obiectiv cu focala de 31 mm (în echivalentul full-frame) și o diafragmă luminoasă, de f/2,2, ne asigură că vom putea fotografia la sensibilități ISO joase chiar și atunci când lumina se împuținează.

Evident pentru un smartphone de clasa sa, obiectivul e echipat cu sistem de focalizare automată, o simplă atingere pe ecran în zona subiectului dorit plasând punctul de focalizare și, din cât m-am jucat cu telefonul, am apreciat rapiditatea focalizării: Samsung S4 e sensibil mai rapid decât multe aparate foto compacte.

Mărturie stau cadrele de mai jos, realizate la un meci de fotbal de la baza Unirea din Cluj (la care am fost și cu al meu Nikon D90; vedeți aici câteva fotografii ).


Samsung Galaxy S4 - un veritabil campion al fotografiei 14518411005_368a5000ca_z
(Clic pe imagine pentru a o vedea la rezoluția maximă, pe server-ele Flickr)


Deși focala de 31 mm nu e tocmai cea mai practică pentru fotografia de acțiune (la o adică, un pasionat de fotografie care și-ar dori să se apropie mai mult de subiect ar putea alege dispozitivul hibrid smartphone-aparat foto Samsung Galaxy S4 Zoom ), viteza excelentă de focalizare și redarea fină a detaliilor mi-au permis obținerea unui cadru în care mingea e în aer, iar jucătorii converg spre punctul de maxim interes.


Samsung Galaxy S4 - un veritabil campion al fotografiei 14331815919_ac934bd94b_z
(Clic pe imagine pentru a o vedea la rezoluția maximă, pe server-ele Flickr)


În concluzie, decât să cheltuim atât pentru un telefon, cât și pentru un aparat foto compact, un smartphone de top ne va oferi o imagine cel puțin la fel de bună (poate chiar mai bună), plus alte câteva avantaje: posibilitatea distribuirii instantanee a imaginilor pe rețelele de socializare, sau realizarea unui backup pe un serviciu de cloud storage, în genul DropBox, precum și salvarea coordonatelor GPS în tag-ul EXIF al fiecărei imagini (geotagging).

Și, folosind camera secundară a telefonului, ne vom putea face oricând un selfie  cheers .


Samsung Galaxy S4 - un veritabil campion al fotografiei Samsung-galaxy-s4-alb-27220
Smartphone Samsung Galaxy S4 (I9505), 1799 lei în oferta F64
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum