In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Ortigia, insula unde s-au nascut Artemis si Apollo Empty Ortigia, insula unde s-au nascut Artemis si Apollo

la data de Sam Mai 10, 2014 8:59 am
Ortigia este o insula mica, care gazduieste centrul istoric al orasului Siracuza din Sicilia, avand un aer foarte romantic.

Ortigia, insula unde s-au nascut Artemis si Apollo 2u8kztj

Ortigia, insula unde s-au nascut Artemis si Apollo 2i74pag

Mitologia greaca povesteste ca Zeus ar fi avut doi copii cu regina Leto, Artemis (zeita vanatorii) si Apollo (zeul artelor).

Regina i-ar fi dat nastere lui Artemis pe insula Ortigia, pentru ca, mai apoi, Artemis sa o ajute pe mama sa, regina Leto, sa traverseze marea si sa ajunga pe insula Delos, scoasa la iveala din spuma marii de Poseidon (zeul marii), pentru ca regina sa il nasca acolo pe Apollo.

Ortigia, insula unde s-au nascut Artemis si Apollo 2qiwfh1

Alte surse indica faptul ca cei doi copii s-ar fi nascut in acelasi loc – Ortigia sau Delos -, Ortigia fiind un nume mai vechi pentru Delos.  

Sotia legitima a lui Zeus, Hera, geloasa fiind, i-ar fi refuzat reginei Leto un loc unde sa poata naste, aceasta din urma fiind nevoita sa dea viata lui Artemis si Apollo pe insula Ortigia.

Ortigia, insula unde s-au nascut Artemis si Apollo 2m66fxj

Ortigia, insula unde s-au nascut Artemis si Apollo 2ce3w1z
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Ortigia, insula unde s-au nascut Artemis si Apollo Empty Re: Ortigia, insula unde s-au nascut Artemis si Apollo

la data de Dum Mai 11, 2014 1:19 pm
Dacă e vorba de Artemis jucată de Eva Green, chiar că ar fi o ocazie deosebită să o întâlnești pe acolo Smile. Micuța Eva (de fapt, pare mai micuță în filme decât ar indica-o înălțimea ei reală, de 1,68 m) a devenit cunoscută pentru rolul lui Vesper Lynd, mai exact Bond-girl din Casino Royale (2006)... și sincer să fiu, eu nici nu am mai văzut-o de atunci în vreun film, dar mi-a părut bine să o revăd pimăvara aceasta în 300: Ascensiunea unui imperiu, în rolul de luptătoare supărată.

Lăsând gluma (și filmele) la o parte, mă bucură faptul că ai ajuns să călătorești din nou, dar și că ți-ai îmbunătățit simțitor tehnica fotografică: exceptând penultima imagine, care e o înfățișare a unui edificiu (probabil) abandonat, în toate celelalte fotografii ai cel puțin câte o linie directoare, care te face să "citești" imaginea cu privirea, să o studiezi mai îndeaproape. Practic, nu identifici un subiect al pozei și gata, treci mai departe, ci o baleiezi cu privirea, urmărești liniile, zăbovești asupra punctelor lor de terminație sau cotitură, te întorci asupra imaginii, căutând subiectul. E un lucru bun, de apreciat, pentru reușita unor fotografii turistice.

În prima imagine, îmi place cum ai creat un motiv repetitiv din vaporașele trase la mal, ce urmăresc o diagonală ascendentă, ce te poartă cu privirea spre deschiderea mării. Singurul sfat ar fi ca, atunci când îți apare linia orizontului în cadru, să o ții cât de dreaptă, sau să îndrepți apoi în Photoshop.

Dacă de obicei e destul de greu să expui corect o imagine în care ai atât zone puternic însorite, cât și unele puternic umbrite, a doua fotografie a ieșit chiar bine, îmi place contrastul, care împarte cadrul aproximativ în două. Eventual, dacă dorești să-ți iasă perfect expunerea direct de la fotografiere, poți folosi un filtru degrade, pe care să-l plasezi nu pe verticala cadrului ca atunci când fotografiezi cerul , ci pe orizontala cadrului.

În schimb, în cazul promontoriului din imaginea a treia, filtrul degrade plasat pe verticală ar corecta cerul spălăcit din colțul dreapta-sus. Altfel, fotografia are forță, dată de linia falezei, care formează practic un ic între zona de mare și cea de cer.

Altfel, ce să mai zic, decât că îmi pare bine că te plimbi prin locuri interesante , dar și să-ți urez un călduros bine te-am regăsit pe forum!
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum