In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Photo România Festival vine cu două concursuri provocatoare Empty Photo România Festival vine cu două concursuri provocatoare

la data de Joi Mai 08, 2014 2:19 am
În 2011, a fost cunoscut drept Festivalul Internațional de Artă Fotografică (FIAF), apoi s-a consacrat ca Photo România Festival, devenind în 2013 cel mai mare eveniment dedicat fotografilor din Europa de Est... iar ediția 2014 se anunță chiar mai impresionantă, dacă e să dăm crezare unora din voluntarii implicați în organizarea sa.

Photo România Festival ne-a obișnuit deja, în fiecare an, cu câte o expoziție-concurs, la care fotografii profesioniști și amatori au putut trimite imaginile lor, pentru a fi jurizate de unii din cei mai reputați fotografi clujeni. Să amintim, din edițiile trecute, doar de Fotografiază o celebritate, Photography is Life, sau 500 Povești.

Și anul acesta vom avea parte de două concursuri, Photo Romania Awards și Head to Head. Să ne oprim, pe scurt, asupra fiecăruia dintre ele:

  • Photo Romania Awards este o competiție deschisă fotografilor din țară și străinătate, care se desfășoară prin încărcarea online a pozelor la adresa photoromaniafestival.ro/concurs/, acestea urmând a fi postate pe Facebook, spre a putea fi votate de public. Votul publicului este decisiv doar pentru acordarea premiului de popularitate, marele premiu și premiile pentru cele trei categorii (Fotojurnalism, Alb-negru și Fotografie de călătorie) urmând a fi decise de juriu. Acesta este format din prof. dr. Dorel Găină, de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, precum și din binecunoscuții Sebastian Vaida, Radu Sălcudean, Horațiu Curuțiu și Giuseppe Parisi. Premiul cel mare constă într-un voucher F64 de 500 euro.
  • Head to Head, competiție cunoscută participanților la întrunirile FotoCluj, constând în realizarea unor fotografii, pe teme date, într-un interval limitat de timp. Participanții vor fi selectați în urma analizării portofoliilor lor, astfel ca în competiție să intre 16 fotografi, grupați doi câte doi. În fiecare etapă, concurenții vor trebui să realizeze, succesiv, imagini care să răspundă la cerințele a câte două, trei, patru și, la final, cinci teme. Premiul cel mare constă într-un voucher F64 de 300 euro. Vă puteți înscrie, până pe 13 mai, la adresa photoromaniafestival.ro/head2head/.


În încheiere, nu îmi rămâne decât să vă urez succes la ambele concursuri, dacă vă hotărâți să vă înscrieți, precum și să vă prezint imaginile mele, înscrise în competiția Photo Romania Awards:

Photo România Festival vine cu două concursuri provocatoare 10255559_572187976213049_377191595648047164_n
Categoria alb-negru

Photo România Festival vine cu două concursuri provocatoare 88717596
Categoria fotografie de călătorie.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum