In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Atenție! Foto-hobby.shopmania.biz NU E același lucru cu Foto Hobby Shop-ul pe care îl știm! Empty Atenție! Foto-hobby.shopmania.biz NU E același lucru cu Foto Hobby Shop-ul pe care îl știm!

la data de Vin Mai 02, 2014 1:06 pm
Butonând zilele trecute pe Facebook, am dat întâmplător, pe un grup dedicat anunțurilor din domeniul foto, peste un link de forma foto-hobby.shopmania.biz. Primul gând a fost că și-au făcut cei de la Foto Hobby încă un site, sau că acesta ar fi fost domeniul gratuit pe care activaseră înainte de a și-l cumpăra pe cel pe care îl cunoaștem, fotohobby.ro.

M-a surprins așadar să văd că noul site de e-shopping nu oferea datele exacte de identificare ale firmei, nici adresa fizică de contact (în condițiile în care Foto Hobby Shop-ul pe care îl cunoșteam are două magazine, unul în centrul istoric al Bucureștiului, pe str. Covaci nr. 7 și altul în Cluj-Napoca, Bd. Eroilor nr. 1, iar datele de contact ale fiecărui magazin sunt trecute clar pe site, fiind afișată inclusiv locația lor pe Google Maps. Și numele firmei, Total Star Service SRL, cu numărul de înregistrare la Registrul Comerțului și codul de identificare fiscală, sunt trecute în clar).

Căutând firma Total Star Service SRL în paginile Registrului Comerțului, puteți găsi anul înființării (1994, nu degeaba se mândresc ca fiind cea mai veche firmă distribuitoare de echipamente foto din România), o sinteză a bilanțului acesteia (cifra de afaceri pe anul 2012 de 5.844.860 lei, cu un profit de 72.508 lei) și numărul de angajați (9, pe anul 2012).  

Prin contrast, tot ce oferă cei de la Foto-Hobby-ul de pe Shopmania este un număr de telefon mobil și o adresă de Hotmail, fără a fi prezente datele de identificare ale firmei din spatele afacerii. Apare menționat un nume, al dl. Mihai Pirvulescu, fara a se preciza daca acesta e administratorul societății, un angajat sau operează afacerea ca PFA.

Îi cunosc pe cei de la Foto Hobby de mai bine de doi ani, răstimp în care mi-am făcut destule achiziții de valoare de la ei, încât să-i pot recomanda ca o firmă serioasă, care își respectă clienții. Fondatorul societății este dl. Dan Dancu, iar managerul magazinului din Cluj, dl. Marius Rus, ambii cu o lungă experiență în vânzările de echipamente foto... și de al căror nume nu e legat nicidecum celălalt Foto-hobby.

În aceste condiții, nu am putut decât să bănuiesc că există cineva care dorește să-și promoveze pagina de e-commerce pe seama reputației Foto Hobby (nu doar reputația firmei, ci și rangul său din mediul online: domeniul fotohobby.ro are, conform Ahrefs, peste 13.000 backlink-uri, cu un Google PageRank de 2; foto-hobby.shopmania.biz are PageRank-ul 0... și e un lucru binecunoscut că îți poți obține o poziționare mai bună în motoarele de căutare dacă folosești un domeniu și cuvinte-cheie dovedite ca având succes în materie de SEO).

Le-am scris așadar celor de la Foto Hobby (Total Star Service SRL), semnalându-le această problemă; răspunsul  a fost, după cum era de așteptat, că domeniul foto-hobby.shopmania.biz nu le aparține și că e într-adevăr o utilizare tendențioasă a numelui lor comercial, condiții în care le-ar fi utilă clarificarea situației pe cât mai multe forumuri.

Pe cale de consecință, găsiți aici articolul de față... Vă las pe voi să trageți concluziile și să alegeți de unde veți cumpăra în continuare...
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum