In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Nikon Coolpix AW100, companionul celor care le plac extremele Empty Nikon Coolpix AW100, companionul celor care le plac extremele

la data de Lun Feb 18, 2013 2:42 pm
Am avut în mai multe ocazii posibilitatea de a testa Nikon AW100 , un model din seria Coolpix, de aparate compacte, a companiei japoneze.

Acesta, la 178 grame, este cu adevărat ultra-portabil... nimic deosebit până aici, veți spune, când un L25 are chiar cu 7 grame mai puțin și costă 199 lei la F64 . Dincolo de rezoluția mai mare (16 MPx vs 10 MPx), altceva justifică însă prețul cu peste 700 lei mai mare al AW100 (și care, de altfel, este la reducere, la lansare aparatul costând undeva la 1600 lei): faptul că avem de-a face cu un aparat subacvatic, în adevăratul sens al termenului (au existat persoane care să și-l fi scăpat pe fundul apei în care se scăldau și l-au recuperat în perfectă stare de funcționare!

De altfel, aceasta ar fi și principala rațiune a alegerii unui aparat foto portocaliu - dacă îl scăpăm în apă, va fi mult mai ușor de recunoscut decât unul negru, să spunem (pe lângă oranj, AW100 este disponibil atât negru, cât și în culori de camuflaj - pentru împătimiții vânătorii, cunoscut fiind că Nikon este și un producător de optică sportivă). Aparatul este gândit să reziste la șocuri (căzături de cel puțin un metru... deși, neîndoielnic, numărul maxim de căzături pe care le poate suporta fără avarii structurale este limitat, robustețea construcției ne va da scăpa de o grijă pe traseele dificile).

Ca utilizare, aparatul se adresează în special celor preocupați mai degrabă de înot/parcurgerea traseului montan, decât de fotografie: oferă funcțiilde de bază și numeroase moduri scenă predefinite, lipsindu-i însă posibilitatea reglajului manual, dorit de profesioniști (chiar plecați în vacanță Smile ). Nikon însă nu se dezminte și ne oferă un aparat echipat de un (destul de) performant senzor CMOS de 1/2,33'', care la ai săi 16 MPx va înmagazina suficiente detalii, chiar din scenele încărcate din natură, pentru listări de mari dimensiuni. Formatul JPEG de stocare a imaginilor este standard pentru clasa sa.

Aparatul dispune și de un modul GPS, care va face extrem de facilă identificarea locului unde au fost realizate fotografiile, grație coordonatelor geografice stocate în informațiile EXIF ale acestora. În cazul ieșirilor lungi, este bine însă să activăm modulul GPS doar în apropierea obiectivelor importante, pentru a economisi acumulatorul (eventual, putem achiziționa un al doilea, compatibil, contra sumei de 44 lei la F64 ).

Am prezentat modelul AW100, deoarece acesta am avut ocazia să-l testez și este la un preț mult redus față de momentul lansării sale; începând cu 21.02.2013, va fi disponibil și succesorul său, AW110 ... totuși, la prețul anunțat de 1599 lei pentru AW110, pare-se că, pentru moment, AW100 reprezintă o alegere cât se poate de inspirată - pentru iubitorii fotografiei subacvatice, dar și ai drumețiilor Smile .

Nikon Coolpix AW100, companionul celor care le plac extremele AW100_Orange_front_20844
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Nikon Coolpix AW100, companionul celor care le plac extremele Empty Re: Nikon Coolpix AW100, companionul celor care le plac extremele

la data de Sam Feb 23, 2013 2:12 pm
Update: până la 15 ianuarie 2014, Nikon și F64 oferă un premiu instant la achiziționarea nou-lansatului AW110 : bilete pentru două persoane la Parc Aventura Brașov.

Din câte am studiat, premiul (sau, mai exact, bonus-ul) este unul atrăgător în special pentru pasionații de cățărări, Parc Aventura fiind o destinație excelentă în acest scop: practic, 25 hectare de pădure au fost amenajate cu grijă, fiind întreținute constant, încât să ofere un loc propice practicării sporturilor montane, în condiții de siguranță mult mai ridicate decât la aventurarea pe cont propriu, într-un colț de natură sălbatică.

În acest sens, asocierea cu o gamă de aparate destinată pasionaților de natură nu poate fi decât binevenită Smile.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum