In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Participarea mea la concursul FotoGeografica 2014 Empty Participarea mea la concursul FotoGeografica 2014

la data de Sam Mar 22, 2014 10:32 am
Iată-ne ajunși la cea de-a optsprezecea ediție a concursului național de fotografie pentru tineret Fotogeografica... și la cea de-a treia ediție la care contribui și eu cu imagini Smile. Unul din cele mai de seamă concursuri foto de la noi, Fotogeografica  a reunit până acum peste 10.000 fotografii, trimise de peste 3000 concurenți, cu vârsta de până la 35 ani.

De departe cel mai interesant element al concursului îl reprezintă juriul, format din nume de prim rang al fotografiei românești: acesta va fi prezidat și în acest an de Cristian Lascu, redactor-șef National Geographic România, alături de care vor juriza distinșii fotografi Petrişor Iordan (îl cunoașteți probabil de la seminariile Nikoniști.RO), Alex Axon, Tudor Brânzan și Silviu Matei.

Este prima ediție la care particip la care juriul e format din cinci membri, până acum fiind format din câte trei membri. Astfel, d-nii Cristian Lascu și Petrișor Iordan participând atât la edițiile 2012, cât și 2013, alături de ei jurizând maestrul Dinu Lazăr (2012) și probabil cel mai cunoscut fotograf de natură de la noi, Dan Dinu (la ediția din 2013). În aceste condiții, apreciez că reprezintă o onoare semnificativă fie și a avea o fotografie acceptată între lucrările expuse pe simezele Muzeului de Istorie a Municipiului București.

Ediția de anul acesta e prima la care fotografiile nu se trimit listate, ci online, după cum și regulamentul a suferit unele modificări: dacă anii trecuți existau două secțiuni ale concursului, fotografie artistică și fotoreportaj (concurenții putând trimite până la 4 fotografii artistice și până la 6, reprezentând seria componentă a fotoreportajului), imaginile putând trata una din temele natură, cultură sau tradiții românești, anul acesta avem doar două categorii, peisaj și wildlife.

Și numărul pozelor ce pot fi înscrise în concurs a scăzut, la maximum 3 pentru fiecare categorie. În acest fel, organizatorii ne obligă să fim mai riguroși în selecție, astfel încât să trimitem doar cele mai bune fotografii cu putință. De asemenea, regulamentul ne solicită să precizăm locația geografică a reperelor fotografiate, astfel încât, prin contribuțiile noastre, să realizăm, în timp, o veritabilă hartă a României în imagini...  de o frumusețe aparte, aș mai adăuga.

Puteți vedea, în cele ce urmează, fotografiile pe care le-am trimis eu în concurs. Toate au fost realizate pe cuprinsul pădurii Hoia din județul Cluj:

Participarea mea la concursul FotoGeografica 2014 104701907
Ruginiul toamnei

Participarea mea la concursul FotoGeografica 2014 104701905
Poteca fermecată

Participarea mea la concursul FotoGeografica 2014 104701901
La... picnic
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum