In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Vârful de gamă Nikon D4s, anunțat oficial în România Empty Vârful de gamă Nikon D4s, anunțat oficial în România

la data de Mar Feb 25, 2014 2:59 pm
Nu mai e un simplu zvon! A fost anunțat oficial D4s, care devine astfel vârful de gamă al aparatelor Nikon, înlocuind "vechiul" D4, lansat în urmă cu doi ani. Noul model e capabil de performanțe nemaiîntâlnite: sensibilitatea ISO maximă ajunge la 409.600 (cu patru trepte peste D610, de exemplu), viteza de fotografiere în rafală crește la 11 cadre pe secundă, iar autonomia a crescut și ea, fiind posibilă realizarea a peste 3000 cadre cu o singură încărcare a acumulatorului En-El18A.

Sistemul de focalizare primește la rândul său o actualizare (Multi-CAM 3500FX, sub numele ei de cod), gândită a ameliora performanțele deja legendare ale aparatului în ceea ce privește fotografierea subiectelor în mișcare rapidă. Și obturatorul a înregistrat reproiectări, acesta fiind în prezent optimizat pentru a rezista până la 400.000 declanșări, valoare ce ar trebui să fie arhisuficientă pentru orice fotograf, oricât de activ ar fi el.

Dacă în cazul unor aparate ca D70s, D300s sau D3s, s-ul era indicativul pentru sport, la D4s problema se pune ușor diferit, în sensul că predecesorul său era deja un aparat optimizat pentru fotografia sportivă; gurile rele au afirmat că s ar însemna same, fiind vorba de o actualizare minoră, noul model fiind lansat mai degrabă din considerente de marketing.

Unele facilități nou-introduse, precum posibilitatea salvării fișierelor RAW și la o rezoluție mai mică, de 8 MPx (jumătate din cea maximă), posibilitatea alegerii formatului RAW, pe 12 sau 14 biți, sau direct TIFF RGB, sunt clar destinate fotografilor de presă (sau mai exact, redactorilor care primesc pozele lor): în acest mod, redacția va primi imaginile dorite mai repede și va avea nevoie de mai puțin timp pentru a le prelucra - un lucru excelent în condițiile întețirii permanente a competiției dintre agențiile de știri.

(Pe de altă parte, ne putem evident pune întrebarea dacă aceste actualizări nu ar fi fost posibile fără un update de firmware... dar acesta nu ar fi adus bani în buzunarele companiei, iar cei de la Nikon sunt renumiți pentru strategia lor de marketing agresiv).

Chiar și așa, Nikon D4s rămâne un aparat cel puțin tentant, în pofida (sau, poate, tocmai datorită) prețului său... Dar, ca să-l citez pe JP Morgan, dacă te interesează cât costă, înseamnă că nu ți-l permiți... așa că, înainte de a vorbi despre preț, mai bine să ne clătim ochii cu imaginea sa:


Vârful de gamă Nikon D4s, anunțat oficial în România Nikon-D4s-body--31413-1
Nikon D4s, 27999 lei în oferta F64

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum