In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

A Brief Guide to Travel Stock Photography - o nouă apariție editorială Empty A Brief Guide to Travel Stock Photography - o nouă apariție editorială

la data de Vin Ian 24, 2014 3:55 am
E frumos să călătorești în locuri interesante, să vezi lumea și ce are ea mai încântător ochiului. Majoritatea dintre noi nici nu am concepe să plecăm într-o călătorie fără să luăm aparatul de fotografiat cu noi... însă tocmai acest lucru poate deveni o oportunitate pentru a face mai mult decât simple poze de vacanță, pe care să le arătăm unui cerc restrâns de prieteni și rude.

Dacă avem cunoștințele de bază pentru manipularea unui DSLR, urmând unele sfaturi simple vom putea face fotografii de calitate comercială, pe care să le vindem apoi prin intermediul agențiilor de stock photography. Eu sunt înscris de aproape doi ani pe Dreamstime și de un an pe mai exclusivista Shutterstock , timp în care am trimis constant poze spre recenzare, clădindu-mi astfel portofoliul (disponibil, pentru fiecare agenție în parte, la link-urile furnizate sub titlul acestora).

Nu doar că am avut astfel ocazia de a vedea care sunt cele mai reușite creații ale mele și de a înregistra unele venituri din vânzări, ci am acumulat și o experiență semnificativă în domeniu, putând acum aprecia mult mai exact care imagini vor fi acceptate și care vor fi respinse de agenții, adaptându-mi stilul de fotografiere în consecință.

Am dorit însă să nu țin aceste învățăminte doar pentru mine, așa că le-am așternut pe hârtie... mă rog, e-paper, publicându-le într-un e-book, disponibil spre achiziționare în librăria virtuală Amazon:


A Brief Guide to Travel Stock Photography - o nouă apariție editorială 61cOruzJdTL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA278_PIkin4,BottomRight,-69,22_AA300_SH20_OU01_
Lucian Bogdan, A Brief Guide to Travel Stock Photography [Kindle Edition]


Așadar, dacă vă pasionează fotografia de călătorie și, în plus, doriți să știți cum să vă valorificați mai bine creațiile, această carte e ceea ce vă trebuie. Un scurt rezumat al volumului:

  • Sfaturi privind alegerea subiectului ce urmează a fi fotografiat
  • Compoziția și aspectele tehnice pe care trebuie să le aveți în vedere, pentru a avea imagini acceptate (ilustrate cu imagini ale autorului, aflate în vânzare)
  • Chestiuni legale, incluzând restricțiile de fotografiere din mai multe țări, dar și tipurile de licențe sub care vă puteți vinde imaginile
  • Sfaturi privind alegerea echipamentului cu care să puteți realiza fotografii comerciale

Sperând că v-am stârnit curiozitatea, nu îmi rămâne decât să vă urez lectură plăcută și multe împliniri fotografice!
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum