In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Husa siliconică, protecție suplimentară pentru aparatul vostru înpotriva mediului ostil Empty Husa siliconică, protecție suplimentară pentru aparatul vostru înpotriva mediului ostil

la data de Vin Mar 15, 2013 3:17 pm
Majoritatea aparatelor de fotografiat nu sunt izolate împotriva intemperiilor sau ranforsate împotriva șocurilor, pe considerentul că, în fond, majoritatea utilizatorilor le achiziționează pentru poze de familie, sau pentru ieșiri liniștite în natură, pe vreme bună, o atare protecție nefiind necesară (și doar ar crește nejustificat costul sau greutatea aparatului). Fotoreporterii și fotografii de sport, la rândul lor, au aparate gândite să reziste la cele mai vitrege condiții de exploatare... însă acestea vin cu un preț pe măsură, pe care majoritatea celor care nu fac bani din fotografie nu ar fi dispuși să-l plătească (nu mai puțin de 28.999 lei pentru un Canon 1D X , spre exemplu).

Pentru noi ceilalți, care utilizâm un DSLR mediu sau de început de gamă, o soluție care să ofere o protecție acceptabilă împotriva stropilor de apă, a prafului sau a șocurilor moderate o constituie o husă siliconică. Gândite pentru fiecare model de aparat în parte, acestea vor împiedica pătrunderea apei și prafului pe lângă ecran sau butoane, păstrând în același timp perfecta funcționalitate a acestora (husele sunt inscripiționate corespunzător, fiecare buton având un marcaj similar cu cel de pe aparat).

Pentru al meu D3100, am achiziționat o Easy Cover de la F64 (e disponibilă pentru o varietate largă de DSLR-uri), care îmi dă o senzație sporită de siguranță când fotografiez în natură. Praful nu mai riscă să pătrunde pe lângă toate butoanele, iar cu un obiectiv dotat cu garnitură în jurul monturii - cum e Nikon 55-300 , sau cu micuțul de 35 mm, care are și avantajul că nu are nicio componentă elongabilă în exterior - am fotografiat în câteva ocazii pe ploaie, fără nici cel mai mic incident.

(Totuși, nu aș recomanda aventurarea într-o ploaie torențială și SUB NICIO FORMĂ scufundarea aparatului în apă! Mențiunea "splash proof", de pe cutia husei siliconice, nu este atât de cuprinzătoare ca în cazul ceasurilor - unde presupune că puteți, de exemplu, face duș cu el pe mână. Practic, înseamnă doar că aparatul va rezista la o stropire cu apă în cantități nu tocmai mari).

În plus, husa siliconică Easy Cover îți dă o senzație de siguranță când pui aparatul pe masă - chiar dacă, în primele săptămâni de la achiziționare, aveam exact senzația opusă, că aparatul avea tendința de a-mi aluneca din mână; oricum, prefer să port aparatul cu cureaua după gât, sau înfășurată strâns în jurul încheieturii mâinii); în schimb, faptul că suprafețele de cauciuc ale DSLR-ului vostru nu mai sunt expuse uzurii constituie un avantaj clar în cazul revânzării, aparatul arătând ca nou - deci puteți cere pe el un preț mai bun - astfel că investiția în husă e ca și amortizată dintru bun început Wink .

Husa siliconică, protecție suplimentară pentru aparatul vostru înpotriva mediului ostil 01_172141_17207
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum