In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Atenție la ce luați cu voi pe avion în SUA! Pompița pentru curățarea prafului pe senzor poate fi confiscată la controlul de securitate Empty Atenție la ce luați cu voi pe avion în SUA! Pompița pentru curățarea prafului pe senzor poate fi confiscată la controlul de securitate

la data de Vin Dec 20, 2013 3:45 pm
Au trecut mai bine de doi ani de când teroristul numărul unu al planetei, Osama bin Laden, a fost găsit și ucis de trupele speciale americane... cu toate acestea, Administrația pentru Securitatea Transporturilor din SUA, ce fusese înființată urmare a atentatelor de la 11 septembrie 2001, continuă să funcționeze, verificând cu strictețe bagajele fiecărui pasager pentru depistarea obiectelor cu potențial periculos.

Dacă în anul 2008 am avut neplăcuta surpriză de a fi percheziționat pe toate părțile pentru că avusesem la mine, pe aeroportul din Boston, o sticlă cu două degete de apă, care în mod sigur nu aveau cum fi 200 ml (cantitatea maximă de lichid permisă pe avion conform reglementărilor internaționale), dar recipientul era mai mare de 200 ml, pare-se că nici după atâția ani nu s-au relaxat restricțiile...

...Din contră, cei de la CanonRumors.com avertizează asupra unui caz cel puțin bizar petrecut pe aeroportul din New York: un fotograf american se întorcea dintr-o vizită în Grecia, de unde își adusese o pompiță Giottos Rocket Air pentru curățarea senzorului.


Atenție la ce luați cu voi pe avion în SUA! Pompița pentru curățarea prafului pe senzor poate fi confiscată la controlul de securitate Giottos-aa1900-pompa-de-aer-1835
Pompița Giottos Rocket Air AA1900, 29 lei în oferta F64


La controlul ce preceda îmbarcarea pentru zborul de legătură, agentul de securitate din aeroport i-a confiscat-o, argumentând că, datorită formei sale, pompița ar putea fi folosită drept proiectil dacă ar fi umflată cu praf de pușcă. Din fericire, pasagerul nu a avut și alte probleme: nu a fost reținut pentru controale suplimentare, el putându-și continua călătoria după ce a acceptat să-i fie aruncată la gunoi pompița.

Acest lucru este însă un avertisment pentru noi toți, în cazul în care urmează să călătorim în America: decât să avem neplăceri cu autoritățile, riscând să ne pierdem avionul sau chiar mai rău, să fim reținuți pentru o anchetă suplimentară, mai bine să lăsăm acasă toate lucrurile cu potențial riscant - forfecuțele, lamele de bărbierit și unghierele vor fi depozitate în bagajul de cală, alături de deodorante, săpun și alte produse de îngrijire personală.

De asemenea, nu vom transporta în niciunul din bagaje arme sau dispozitive de autoapărare (ca străini; cetățenii americani care zboară doar pe teritoriul SUA pot transporta arme doar în bagajul de cală, dacă respectă instrucțiunile din permisele din statul lor și din cel de destinație).

Lucrurile se inversează în cazul chibriturilor: avem voie să transportăm o singură cutie, dar nu în bagajul de cală, ci în cel de mână. De asemenea, restricțiile privind lichidele s-au înnăsprit față de acum cinci ani: este permisă luarea la bord a maximum 3,4 uncii de lichid (100 ml; vechile reglementări prevedeau 200), într-o pungă de plastic resigilabilă, ce urmează a fi controlată separat.

Cunoscând și respectând aceste prevederi, putem evita incidentele neplăcute din aeroporturi și să ne bucurăm pe deplin de călătoria întreprinsă.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum