In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Ultima seară de Comedy Cluj, la Cinema Victoria - Câștigătorul votului publicului Empty Ultima seară de Comedy Cluj, la Cinema Victoria - Câștigătorul votului publicului

la data de Dum Oct 20, 2013 3:13 pm
...și iată-ne ajunși la finalul festivalului de film Comedy Cluj. După zece zile pline de proiecții ale unor filme ale unor regizori consacrați, sau din contră, ale unor tineri în căutarea afirmării, întâlniri cu actorii și conferințe de presă, a venit  vremea să tragem linie și să așteptăm primăvara viitoare, cu ale sale TIFF și Cluj Shorts.

Ultima seară de festival a fost însă interesantă ca o excelentă ocazie de vizionare a filmelor câștigătoare: laureatul trofeului Comedy Cluj, filmul franțuzesc Paulette, a rulat la Cinema "Florin Piersic", iar câștigătorul votului publicului, Quartet, primul film regizat de Dustin Hoffman, a rulat la Cinema Victoria, locație pe care am și ales să o acopăr fotografic.

Mă oprisem în urmă cu câteva zile asupra atmosferei din sala de proiecții , prezentându-vă fotografii surprinzând senzația din timpul vizionării unui film. Am ales așadar pentru această a doua vizită la Cinema Victoria din timpul Comedy Cluj să surprind detalii mici, dar semnificative, ale experienței mersului la film, dar și să realizez o panoramă mai amplă a sălii, în ansamblul ei.

Ultima seară de Comedy Cluj, la Cinema Victoria - Câștigătorul votului publicului 10390837026_0c915ec977_z
Vizionarea oricărui film începe cu achiziționarea biletului. Deși probabil am putea vedea filmul respectiv și la televizor (cel mai adesea, la câțiva ani de la premiera sa cinematografică), faptul că plătim are două efecte majore: ne confirmă senzația că am ales ceva de valoare, pentru care a trebuit să renunțăm la altceva și, în același timp, ne dă certitudinea că îi susținem pe actorii și regizorii preferați, în efortul lor de a continua să creeze. (Din contră, vizionarea filmelor pe căi la limita ilegalității nu face decât să dăuneze acestei activități artistice).

Ultima seară de Comedy Cluj, la Cinema Victoria - Câștigătorul votului publicului 10390805184_c6a079442a_z
Voluntarii Comedy Cluj au fost și de această dată "pe baricade", primind publicul la intrarea în sala de proiecții.

Ultima seară de Comedy Cluj, la Cinema Victoria - Câștigătorul votului publicului 10390983543_3928cfe1e4_z
Scaunele capitonate, așteptând îmbietoare spectatorii la filmul ce avea să înceapă.

Ultima seară de Comedy Cluj, la Cinema Victoria - Câștigătorul votului publicului 10390836056_2bef70508b_z
Imagine panoramică, realizată din îmbinarea a 4 cadre, înfățișând publicul în momentele de dinaintea începerii proiecției.

Toate imaginile au fost realizate cu Nikon D90 și obiectivul fix de 50 mm, f/1,8 AF-D . Grație diafragmei sale luminoase, am putut astfel fotografia din mână, chiar în condițiile de lumină precară specifice sălii de cinema.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum