In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Relaxare in a sasea zi de Comedy Cluj, in sala La Perne Empty Relaxare in a sasea zi de Comedy Cluj, in sala La Perne

la data de Mier Oct 16, 2013 5:02 pm
Comedy Cluj a ajuns deja în cea de-a șasea zi... prilej bun pentru puțină relaxare, în ceea ce poate fi numită pe bună dreptate sala de buzunar a festivalului, inedita sală La Perne de la Casa TIFF.

Cu doar cca. 20 locuri, sălița oferă probabil cea mai intimă ambianță pentru vizionarea unui film. Dacă la Klausenburg Cafe , despre care vă relatam zilele trecute, atmosfera se dorea a fi una primitoare, dar apărea dezavantajul inevitabil al funcționării instalațiilor de la bar și al luminii mai puternice decât ne-am fi dorit, La Perne nu ne vom lovi de aceste inconveniente, bucurându-ne însă de confortul oferit.

Relaxare in a sasea zi de Comedy Cluj, in sala La Perne 10319620256_c1d0df86d9_z

Și, după cum se observă din imaginea panoramică de mai sus, amenajarea sălii îmbie întru totul la relaxare, spectatorii putându-se tolăni pe pernele (mai exact, cuburi desfășurabile) ce țin loc de scaune. Iar dacă ne dorim ceva de la bar, putem fie să ne instalăm în încăperea alăturată (înfățișată mai jos) după terminarea filmului, fie pur și simplu să ne aducem băutura preferată în sală, pe una din măsuțe.

Relaxare in a sasea zi de Comedy Cluj, in sala La Perne 10319620616_35cdcd9943_z

Eu am ales să stau în partea din spate a sălii, pe al doilea rând de trepte care, prin folosirea pernelor, devine chiar confortabil:
Relaxare in a sasea zi de Comedy Cluj, in sala La Perne 10319575444_cec6ca67e3_z

Încă un detaliu interesant pe care îl puteți observa din imaginea de mai sus este prezența a două proiectoare, așezate unul deasupra celuilalt. Am studiat puțin funcționarea fiecăruia, constatând că unul proiecta imaginea efectivă, iar celălalt, subtitrarea filmului.

Ce mi s-a părut însă mai interesant a fost faptul că rândurile ce compuneau subtitrarea erau afișate manual, la comanda unei voluntare, care trebuia să fie atentă permanent la fiecare replică din film, pentru a ști când s-o afișeze pe ecran. Efortul ei este, aș spune eu, absolut lăudabil: în condițiile în care unele prezentatoare de la televiziuni de renume nu fac de multe ori decât să citească de pe teleprompter, voluntara noastră era tocmai cea care ar face prompter-ul să avanseze - și asta nu doar pentru traduceri din limbi de circulație internațională, ca engleza sau franceza, ci și pentru suedeză, finlandeză sau chiar swahili.

O puteți vedea în acțiune în imaginea de mai jos (un HDR realizat manual, din dorința de a reda atât atmosfera clar-obscură din sala de cinema, cât și a vedea detalii pe monitorul laptop-ului responsabil cu afișarea subtitrării):

Relaxare in a sasea zi de Comedy Cluj, in sala La Perne 10319838934_2077dd5f65_z

Nu aș fi putut trece cu vederea activitatea voluntarilor implicați în reușita festivalului Comedy Cluj; lor le e dedicată ultima imagine a seriei, înfățișând două tinere responsabile de proiecțiile din sala La Perne:

Relaxare in a sasea zi de Comedy Cluj, in sala La Perne 10320025453_a25c85e29e_z

Am realizat fotografiile cu Nikon D90 , montat pe trepiedul Slik Sprint Pro 47 .
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum