In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Sony DSC-W730 - un aparat compact de o simplitate dezarmantă, pentru amatorii de instantanee Empty Sony DSC-W730 - un aparat compact de o simplitate dezarmantă, pentru amatorii de instantanee

la data de Dum Sept 22, 2013 6:21 am
Am testat de curând într-un mall clujean aparatul compact Sony DSC-W730 , o micuță jucărie având ca destinație publicul larg, pentru care simplitatea în utilizare și comoditatea la transport reprezintă principalele criterii în alegerea unui aparat foto.

Avem într-adevăr de a face cu un aparat de o simplitate dezarmantă, întrecut poate la acest capitol doar de aparatele lomografice pe film. Pe partea superioară avem doar butonul On/Off și declanșatorul, iar pe panoul dorsal, în dreapta ecranului LCD, avem un număr de fix 10 butoane, fiecare etichetate cu simbolul corespunzător funcției sale (includem aici și butoanele de zoom wide->tele) și un comutator al modului de fotografiere.

Acesta ne permite să alegem rapid dintre modul de fotografiere a unui singur cadru, fotografie panoramică (ce permite obținerea unei panorame de 180 grade prin simpla baleiere de la stânga la dreapta a aparatului, apărându-ne pe ecran ghidajele corespunzătoare, astfel încât soft-ul Sony-ului să poată realiza automat îmbinarea imaginilor ce compun panorama) și înregistrare video (la rezoluția 1280x720 - HD, dar nu tocmai Full-HD - 1920x1080).

Deși aparatul poate fotografia la un timp de expunere de până la 2 secunde lungime, acesta nu permite controlul manual al expunerii, trebuind să ne bazăm pe modurile scenă predefinite de producători. Din fericire, avem de unde alege, fiind prezente nu mai puțin de 11 moduri scenă - de la Peisaj, Plajă și Zăpadă, la Netezire piele, Portret nocturn sau Gourmet.

Pe partea tehnică, lucrurile stau destul de bine (pentru clasa aparatelor compacte, desigur): Sony DSC-W730 dispune de un senzor CCD de 1/2,3" (6,17x4.55 mm), cu o rezoluție de 16 MPx, capabil să lucreze la sensibilități ISO de la 80 la 3200. Ansamblul optic e produs de Carl Zeiss, acoperind plaja focală 4,5-36 mm (28-224 mm în format full-frame). Din păcate însă, cel puțin exemplarul testat de mine nu m-a impresionat, imaginile fiind destul de soft odată cu acționarea zoom-ului. Acest fenomen e unul relativ firesc pentru aparatele compacte, însă dată fiind prezența numelui Zeiss pe carcasă, mă așteptam probabil la mai mult...

Altfel, aparatul e plăcut, iar la 122 grame (incluzând acumulatorul și card-ul de memorie) poate deveni un accesoriu pe care să-l avem tot timpul cu noi, pentru când se ivește ceva interesant de fotografiat, mai ales că nici prețul de achiziție nu e tocmai rău Smile.


Sony DSC-W730 - un aparat compact de o simplitate dezarmantă, pentru amatorii de instantanee Sony-dsc-w730-aparat-foto-negru-card-4gb-geanta-lcsbdg-25581-1
Sony DSC-W730 - 499 lei în oferta F64
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum