In jos
FlaviaBochis
FlaviaBochis
Posts : 9
Points : 19
Join date : 26/04/2013
Age : 24
Location : Cluj - Napoca
http://flaviabochis.blogspot.ro/

Calatorie la Venezia Empty Calatorie la Venezia

la data de Mier Sept 04, 2013 11:19 am
S-ar putea sa-ti placa... ENJOYSmile 

Calatorie la Venezia Venezia+-+FLAVIA++BOCHIS+(2)

Calatorie la Venezia Venezia+-+FLAVIA++BOCHIS+(5)

Calatorie la Venezia Venezia+-+FLAVIA++BOCHIS+(7)

Calatorie la Venezia Venezia+-+FLAVIA++BOCHIS+(4)

Calatorie la Venezia Venezia+-+FLAVIA++BOCHIS+(1)

Calatorie la Venezia Venezia+-+FLAVIA++BOCHIS
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Calatorie la Venezia Empty Re: Calatorie la Venezia

la data de Mier Sept 04, 2013 3:12 pm
In mod sigur îmi place ce văd Smile.
Identific o serie de repere emblematice pentru Veneția în imaginile tale, în ordinea apariției:

  • Diverse detalii din Piața San Marco, incluzând aici faimoșii porumbei, atât de obișnuiți cu turiștii încât vin să-ți ciugulească din palmă - imaginile tale confirmă că e mai mult decât o legendă urbană și că realmente sunt sociabile zburătoarele.
  • Campanariul (turnul cu clopot) din aceeași piață San Marco. Interesant despre acesta este că deși pare perfect integrat în arhitectura medievală a pieței, ceea ce vedem este o construcție de dată mult mai recentă - din anul 1912. Originalul s-a prăbușit în 1902 - moment ce a fost surprins într-o fotografie, sau mai exact într-un colaj fotografic, ce a devenit însă o imagine emblematică).
    Calatorie la Venezia CROLLO1
    (fotografie semnată Antonio de Paoli, 1902, ale căror drepturi de autor au intrat în domeniul public)
  • Gondolele nu puteau să lipsească din nicio serie fotografică despre Veneția - și dacă a doua imagine e oarecum clasică, în prima apreciez faptul că nu ai surprins clișeul deja omniprezent al gondolierilor cântând în spatele cuplului care se îmbrățișează în barcă, ci un moment mai inedit, al gondolierilor la taclale în pauză.
  • Podul Rialto, cunoscut din autobiografia lui Giacomo Casanova (probabil cel mai celebru venețian din toate timpurile, la concurență cu Marco Polo), apare în ultima ta imagine, însă nu ca subiect central cum ne-am fi așteptat, ci într-o postură mai inedită: cea de element care ne conduce privirea prin fotografie, care ne face să parcurgem linia ușor descendentă formată de cursul Canale Grande - un alt reper de neratat al Veneției.

Pot spune așadar că ai reușit să surprinzi în mod cât se poate de fericit esența acestui loc unic în Europa (în lume, mai există replicile din Las Vegas și Dubai).

Încă o recomandare de ordin turistic: în Veneția, tarifele hotelurilor sunt oricum numai mici nu, iar agloemrația poate face să dai peste camere fără geamuri către exterior, ci doar către coridorul hotelului (situație asemănătoare cu cea de la camerele cele mai ieftine de pe vasele de croazieră).

O soluție de buget la care am apelat în 2010, când am ajuns și eu pentru o după-masă la Veneția, este să te cazezi la Padova, de unde faci doar cca. jumătate de oră cu trenul. Am ales NH Mantegna , un hotel elegant, în stil business, dar cu prețuri mult mai acceptabile decât în Veneția (acum, constat că tarifele se cifrează la cca. 480 lei camera dublă).

Mai jos, puteți vedea panorama pe care am avut-o de la hotelul NH Mantegna, situat la doar 35 km de Veneția (în depărtare, Bazilica Sfântului Anton de Padova):


Calatorie la Venezia 95763858
Clic pe imagine, pentru a o vedea la rezoluția maximă, pe server-ele Panoramio
FlaviaBochis
FlaviaBochis
Posts : 9
Points : 19
Join date : 26/04/2013
Age : 24
Location : Cluj - Napoca
http://flaviabochis.blogspot.ro/

Calatorie la Venezia Empty Re: Calatorie la Venezia

la data de Mier Sept 04, 2013 3:28 pm
Multumesc Lucian pentru comentariu. In mod sigur am aflat ceva nou despre loc, desii prezentat elementar.. nu m-am prea deranjat sa aflu foarte multe despre locul respectiv. Poate din cauza faptului ca am fost mereu pe fuga etc.. dar nici asta nu e o scuza. In mod normal, mi s-ar cuveni mie sa scriu cate ceva despre locul vizitat dar... sunt putin "lenesa" din punctul asta de vedere. Asa ca, iti multumesc inca odata pentru informatiile atasate fotografiilor mele.
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Calatorie la Venezia Empty Re: Calatorie la Venezia

la data de Joi Sept 05, 2013 1:08 pm
Cu plă! Cred că despre Veneția am putea scrie un forum întreg, doar timp de explorat și fotografiat să fie Smile.

Aș mai adăuga că și mie mi-au prins bine fotografiile tale, am rememorat ultima călătorie în străinătate pe care am făcut-o, în urmă cu trei ani. Și am descoperit valențe noi ale imaginilor mele (nu încercasem până acum să asamblez o panoramă a Padovei, mă bucur însă că mi-ai dat ocazia de a face acest lucru acum).

Știu că e cumva paradoxal, dar eu de când am DSLR nu am mai călătorit în străinătate... probabil că am ajuns să cheltuiesc prea mult pe obiective și accesorii. Recunosc, e un "microb" de care ajungi cu greu să te mai poți dezbăra.

Probabil însă că în acest mod ajung și eu să mă bucur de câte o nouă achiziție, de fiecare dată când mi-o permit - și în mod sigur se bucură cei de la F64 Very Happy.
Continut sponsorizat

Calatorie la Venezia Empty Re: Calatorie la Venezia

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum