In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Jocul cu focul - Fotografierea la spectacole pirotehnice Empty Jocul cu focul - Fotografierea la spectacole pirotehnice

la data de Vin Aug 02, 2013 3:57 pm
Fie că mergem noi la Sibiu, fie că vin ei în turneu, acrobații din grupul Crispus sunt probabil cei mai buni jongleri cu focul din România. Implicați mai mulți ani la rând în popularizarea Orei Pământului și popularizați de participarea la emisiunea Românii au Talent, cei de la Crispus și-au construit renumele exersând constant, pe parcursul a nu mai puțin de 10 ani. Și ceea ce fac ei nu e doar dificil, ci și extrem de spectaculos: a participa la unul din spectacolele lor e rețeta perfectă pentru o seară incendiară - la propriu!

Nu puteam rata așadar ocazia - oferită de festivalul Colours of Cluj - să-i fotografiez. Vă voi prezenta câteva imagini, alături de comentarii generale privind modul de realizare a acestora.

Jocul cu focul - Fotografierea la spectacole pirotehnice _DSC0222
Fotografie realizată cu un timp scurt de expunere, de 1/400 sec. Acesta a fost necesar pentru înghețarea mișcării și surprinderea tuturor detaliilor.

Jocul cu focul - Fotografierea la spectacole pirotehnice _DSC0266
Din contră, pentru a reda parcursul flăcărilor, este necesar un timp mult mai lung, de 1/2 sec.

Jocul cu focul - Fotografierea la spectacole pirotehnice _DSC0264
Dacă uneori este bine să ne concentrăm pe subiect, poate fi de folos și să alternăm perspectiva, oferind un cadru larg, care să plaseze subiectul în context.

Jocul cu focul - Fotografierea la spectacole pirotehnice _DSC0279
Ideal este să curpindem, pe cât posibil, întreaga ploaie de scântei, fără însă a realiza un cadru prea larg, în care subiectul să se piardă.

Jocul cu focul - Fotografierea la spectacole pirotehnice _DSC0338
Pentru o plasare optimă în context - în speță, locul de desfășurare e Piața Unirii, centrul Cluj-Napoca - putem include un reper emblematic pentru locația respectivă, sau un detaliu semnificativ al acestuia, precum soclul ansamblului statuar Mathias Rex.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum