In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Cum am investi 5000 euro în hobby-ul nostru fotografic. Să visăm cu cei de la F64 Empty Cum am investi 5000 euro în hobby-ul nostru fotografic. Să visăm cu cei de la F64

la data de Mar Iul 02, 2013 5:54 am
Cei de la F64 au lansat o nouă promoție-concurs, Bani gheață pentru vise trăsnite . Oricine cumpără, până pe 28 iulie, produse în valoare de cel puțin 200 lei, e înscris în tragerea la sorți cu premii constând în corturi personalizate cu sigla F64, tablete Toshiba și Sony și, desigur, marele premiu, 5000 euro.

Sloganul campaniei promoționale e Tu ce ai face cu 5000 de Euro?, întrebarte căreia vom încerca să-i oferim un răspuns în rândurile ce urmează.

În primul rând, întrucât prețurile echipamentelor fotografice sunt exprimate în lei, vom efectua conversia de curs valutar: 5000 euro = 22.425 lei, la cursul Băncii Transilvania de azi. Observăm că suma este echivalentă cu aproape 14 salarii medii nete, valoare deloc de neglijat.

Totuși, dacă va fi să investim în echipamente fotografice de top, va trebui să ne drămuim cu atenție banii, în condițiile în care de exemplu un Nikon D4 , modelul de top al companiei japoneze, costă 24.999 lei, deci chiar mai mult decât valoarea premiului. Asta fără obiective sau alte accesorii Very Happy. Sau exclusivistul producător german Leica oferă un aparat chiar mai scump, modelul M9-P, în valoare de 25.999 lei în oferta F64 .

Însă nu trebuie să uităm că Nikon D4 e un aparat destinat în special profesioniștilor fotografiei de sport, pentru care oricum plătesc redacțiile... iar Leica e un veritabil Rolls-Royce al aparatelor de fotografiat, unde nu plătești doar performanțele, ci și elitismul brand-ului. Să vedem însă cum am putea utiliza bugetul alocat și noi, ceilalți, pasionații de fotografie de călătorie - și care dorim, însă, să putem participa cu creațiile noastre în expoziții și concursuri de profil.

Personal, consider că o alegere inspirată din punct de vedere al costurilor ar fi un aparat DSLR de nivel mediu-superior, alocând mai multe fonduri pentru obiective de calitate, trepied/trepiede, dar și un aparat care să fie vizibil de clasă neprofesională, pentru situațiile când pur și simplu nu avem voie să fotografiem cu DSLR-ul (de exemplu, la festivaluri sau în numeroase muzee, unde până și un D3100 e considerat "aparat profesional").Nici nu a fost așa greu să epuizăm bugetul, fără măcar a alege lucrurile cele mai scumpe Very Happy . Însă avem acum o trusă cu care putem purcede oricând la a realiza fotografii urbane și de peisaj de calitate expozițională, în orice situație.

Cum am investi 5000 euro în hobby-ul nostru fotografic. Să visăm cu cei de la F64 1793
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum