In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Fancier SM-201, companionul călătorului solitar Empty Fancier SM-201, companionul călătorului solitar

la data de Joi Feb 28, 2013 2:40 pm
Au existat suficiente situații în care fie că am pornit în unele călătorii de unul singur, fie la unele repere nu am găsit pe nimeni care să mă însoțească (spre exemplu, la câmpul de bătălie de la Maraton, despre care relatez într-o altă postare )... însă senzația că ești atât de aproape de obiectivul pe care tânjeai de atâta vreme să-l vezi îți dă parcă aripi, încât ajungi să pornești, atras ca de un magnet, spre acesta.

Ajuns la reperul mult visat, te bucuri de el, îl contempli în maiestuozitatea sa și - evident - îl fotografiezi din toate unghiurile abordabile. Parcă lipsește însă ceva: un autoportret, care să te înfățișeze că ai ajuns la destinația dorită. Deși aceste poze sunt pur pentru colecția personală - fiind adesea luate peste picior de fotografi cu apelativul "iola" (io la ....) sau "iocu" (io cu ...), de multe ori parcă nu te-ai simți împăcat să șii că ai fost pe la Maraton, pe Acropole, la baza Turnului Eiffel, în curtea palatului Schonbrunn, în dreptul tunelului de la Monaco sau în fața Casei Albe și nu ai și tu o poză acolo (veți putea, în curând, citi despre toate aceste destinații în paginile forumului).

În astfel de situații, fie vei căuta pe cineva pe care să-l rogi să te fotografieze, fie vei căuta o suprafață pe care să amplasezi aparatul (în condițiile în care, cel mai adesea, când călătorim în țări îndepărtate, nu mai luăm un trepied cu noi pe avion, ca urmare a restricțiilor impuse de autorități (în cazul celor cu picioare ascuțite), sau a costurilor suplimentare percepute de companiile aeriene pentru bagajele ce depășesc niște limite de greutate, parcă mai reduse cu fiecare an ce trece).

Există însă și o soluție cât se poate de practică la problema autoportretelor de vacanță: Mini Monopiedul pentru autoportrete Fancier SM-201 - și care nu e doar practic, ci și rentabil, la prețul său de 39 lei în oferta F64 . Cu o greutate de doar 200 grame și o lungime (retractat) de doar 24 cm, micuțul monopied nu vă va incomoda semnificativ nici în bagaj, nici în deplasările la obiectivele turistice. Iar extins la lungimea maximă, de 69 cm, dacă îl țimen cu brațul întins distanța e suficientă încât să nu umplem excesiv de mult din cadru - sau chiar să ne fotografiem împreună cu partenerul de călătorie, în cazul în care am pornit la drum însoțiți Smile.

Monopiedul dispune de un cap bilă, ce permite rotirea sa facilă în practic orice unghi de fotografiere ne-am dori; totuși, acest lucru este și o limitare, nefiind permisă montarea aparatelor mai grele de 400 grame - deci, cel mult veți putea utiliza un aparat bridge de greutate medie, nicidecum un DSLR, fie el și destinat începătorilor (personal, aș fi preferat ca filetul de prindere a aparatului să fie în unghi drept și atât, dar greutatea suportată să fi fost de mărcar 650 grame - ceea ce ar fi permis, spre exemplu, montarea unui D3100 cu un obiectiv fix ușor, spre exemplu cel de 35 mm, f/1,8 (la 210 grame, e probabil cel mai ușor obiectiv cu motor de focalizare), care se pretează destul de bine la funcția de aparat de călătorii.

Per total însă, Fancier SM-201 se prezintă ca o achiziție destul de interesantă, apreciată în special de posesorii de aparate compacte sau mirrorless ușoare - care nu vor mai rata astfel poza de vacanță perfectă.

Fancier SM-201, companionul călătorului solitar Fancier-sm-201-mini-monopied-pentru-autoportrete-11532
Fancier SM-201, mini-monopiedul pentru autoportrete
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum