In jos
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Canon SX2800HS - aparatul de călătorie cu GPS și transfer wireless Empty Canon SX2800HS - aparatul de călătorie cu GPS și transfer wireless

la data de Lun Iun 17, 2013 3:58 am
Discutam în postarea trecută de aparatul megazoom de top de la Nikon, P520. Evident că nici concurentul direct, Canon, nu se putea lăsa mai prejos, așa că a doua firmă japoneză producătoare de aparate foto ne oferă și ea un model oarecum comparabil.

SX280HS pe numele lui, aparatul vine echipat cu un senzor cu o rezoluție aparent mică, de 12 MPx de 1/2,3" (6,17 x 4,55 mm, dimensiuni normale pentru clasa sa), dar care beneficiază de retroiluminare (tehnologia BSI), fapt ce oferă imagini mai contrastante și un comportament îmbunătățit în lumină precară. 

Și ansamblul optic cu un zoom de 30x, plaja focală acoperită fiind 4,5 – 90 mm ( 25 – 500 mm echivalent full-frame). E într-adevăr jumătate din maximul de 1000 mm de pe Nikon, dar nu trebuie să uităm că, la 231 grame, Canon-ul câtărește mai puțin de jumătate din greutatea Nikonului.

Sensibilitatea ISO maximă e de 6400 (pare-se că producătorul a fost inspirat să nu crească rezoluția, putând îns optimiza sensibilitatea la lumină a senzorului, fără a sacrifica prea mult din granulație), iar cel mai lung timp de expunere, de 15 sec. Acesta e aproape dublu față de cel maxim de pe Nikon (8 sec.), fapt care ne va ajuta la expunerile nocturne prelungite (când dorim, de exemplu, să capturăm dârele de lumină lăsate de automobile în trecerea lor, pentru a genera un efect similar celui din vederile comerciale).

Și acest bridge dispune de modul manual complet, lucru excelent când dorim să facem noi fotografiile, nu să lăsăm electronica aparatului să decidă. Spre deosebire de P520 însă, nu dispune decât de o singură rotiță pentru varierea parametrilor. Totuși, cei de la Canon au fost ingenioși în corectarea acestui aparent neajuns: prin apăsarea unui buton, se comută de pe modificarea diafragmei pe cea a timpului de expunere, și vice-versa. Și, spre deosebire de DSLR-uri, nu trebuie să ținem butonul apăsat în permanență: doar modificăm parametrul dorit și apăsăm din nou când dorim să-l modificăm pe celălalt.

SX280HS dispune, la fel ca P520,  de un modul GPS, util pentru când dorim să stocăm coordonatele la care ne-am realizat fotografiile. Iar Canon plusează prin includerea modulului WiFi, astfel că, ori de câte ori avem o rețea wireless la îndemână, vom putea realiza transferul imaginilor fără să mai trebuiască să scoatem card-ul de memorie sau să căutăm un cablu compatibil.

Totuși, spre deosebire de Samsung Galaxy Camera, despre care am scris luna trecută, din păcate Canon-ul nu dispune de software-ul necesar pentru a se conecta singur la internet si a permite partajarea imaginilor în rețelele sociale.

E posibilă însă descărcarea unor aplicații pentru Android și iOS și trimiterea prin wireless a imaginilor de pe aparatul foto pe smartphone - de unde le vom putea posta, mai departe, pe paginile web dorite. Instrucțiunile despre cum se realizează acest lucru însoțesc aparatul. Metoda mi se pare totuși oarecum laborioasă, mai ales că SX280HS nu e cu mult mai ieftin decât Samsung Galaxy Camera.

Totuși, dacă stăm să ne gândim, pentru  1499 lei, cât e în oferta F64 , primim un aparat excelent... care mai că ar convinge și nikonistul din mine, dacă ar fi să-mi cumpăr acum un aparat de călătorie.


Canon SX2800HS - aparatul de călătorie cu GPS și transfer wireless PowerShot%20SX280HS%20BLACK%20FSL%20FLASH%20UP_26389
Canon PowerShot SX280HS
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum