In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux Empty Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux

la data de Mier Iun 12, 2013 10:26 am
La vremea scrierii acestei prezentări se apropie vremea vacanţelor. Vă propun Dubrovnik, în Croaţia, o destinaţie de vară, nu tocmai departe de casă, exclusivistă şi complexă, prin multitudinea de repere istorice, culturale şi de relaxare de care vă puteţi bucura.


Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux 91681885
Cum ajungem?
Cel mai sigur şi rapid se ajunge cu avionul de la Bucureşti şi, de cele mai multe ori se face escală la Viena. Există zboruri începând de la 197 de Euro, nu prea ieftine, ce-i drept, dar v-am avertizat Rolling Eyes că nu e o destinaţie de criză. Nici cu maşina nu e de colo să ajungi, pentru că din Bucureşti vei face aproape 1.000 de kilometri, şi asta dacă traversaţi la bulgari pe podul de la Vidin si apoi prin Serbia. Shocked Bineînţeles, se poate merge şi prin Ungaria. A se urmări ieşirea spre Zagreb. Aaa, să nu uit, trebuie să aveţi şi paşaport, deoarece Croaţia nu este încă membru al Uniunii Europene.
V-am atenţionat destul, acum să vă povestesc despre Dubrovnik. Oraşul este aflat în extremitatea sudică a coastei dalmate, iar dacă veniţi cu maşina sau autocarul aveţi ce vedea, pentru că majoritatea drumului prin Croaţia se face pe malul Mării Adriatice.
Dubrovnik a fost fondat prin unirea a două mici orăşele: Ragusa şi Dubrava. Ragusa şi-a schimbat numele în Dubrovnik în 1918 când a intrat in componenţa Regatului Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor, devenit Iugoslavia în 1929.

Şi în ziua de astăzi, aici domneşte atmosfera oraşului liber de trecut.

Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux 91681750
 
Întreaga structură a oraşului vechi din Dubrovnik, ridicată pe o peninsulă stâncoasă, a fost inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO. Oraşul este înconjurat de zidurile înalte de 25 de metri ale unui cetăţi ce nu a fost cucerită nici de Imperiul Otoman.


Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux 91681950

Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux 91682013
 
Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux 91681792


Din păcate, războiul civil a distrus parţial oraşul şi a pus capăt, pentru o vreme, valurilor de turişti. Toamna anului 1991 a fost momentul în care trupele militare sârbe au înconjurat Dubrovnik-ul, iar asediul a durat 80 de zile. Oraşul a fost bombardat în mod regulat de pe pămînt, de pe apă şi din aer, de aceea puteţi vedea că mare parte din case au acoperişuri noi, toate de aceeaşi culoare.
Ca turist, nu trebuie să vă propuneţi să atingeţi obiective specifice, simpla plimbare trecând pe oricine pe lângă Zidurile Oraşului, Turnul cu Ceas, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Palatul Rectorului, Fântâna Onofrio, cu cele 16 robinete de apă.

Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux 91681762

Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux 91681779
 
Restaurantele sunt pentru toate gusturile, majoritatea cu specific mediteraneean, plaje găsiţi atât cu nisip, dar şi cu pietre, iar apa este foarte limpede. Vă vor fi date încălţări speciale pentru a vă simţi confortabil pe plajă.


Iar în ceea ce priveşte cazarea, Dubrovnik-ul este foarte ofertant. Eu unul vă recomand Hotel Excelsior, situate la 5 minute de mers pe jos de centrul vechi, ce oferă peisaje superbe şi plajă privată. Detalii și rezervări, pe http://www.booking.com/hotel/hr/hotelexcelsiordubrovnik.ro.html?aid=364921 .


Fotografiile sunt făcute cu aparatul compact Sony Cyber-shot DSC-WX50 (16,2 MPx, obiectiv Carl Zeiss Vario Tessar, cu focala echivalentă 24-240 mm).


Vă doresc tuturor vânt din pupa şi vă garantez că vă veţi întoarce complet destinşi şi distinşi, dacă vreţi. Cool


Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux 91681826

Dubrovnik, cultură, istorie, relaxare, lux 91682067
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum