In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Fântână, iarnă, îngheţ Empty Fântână, iarnă, îngheţ

la data de Sam Iun 01, 2013 4:48 am
Am vrut să împărtăşesc cu voi o imagine pe care eu o preţuiesc mult. Este vorba despre o fântână fotografiată iarna de un bun prieten al meu, în parcul din centrul Bruxelles-ului, Le Parc du Cinquantenaire.

Iernile sunt rare într-o ţară ca Belgia, de aceea pe ei îi prinde mai pe neaşteptate decât pe noi, adică cu fântânile pornite, dar cu drumurile curăţate santa

Fântână, iarnă, îngheţ 91149735
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Fântână, iarnă, îngheţ Empty Re: Fântână, iarnă, îngheţ

la data de Lun Iun 03, 2013 5:43 am
E fantastic ce s-a întâmplat, să înghețe în totalitate o fântână arteziană în funcțiune. Un fenomen cu siguranță rar, cu cât de obicei edilii locali le opresc pe timp de iarnă... sunt curios cum au rezistat la îngheț țevile din subteran, deși e posibil să nu fi crăpat, tocmai pentru că orificiile de evacuare a apei erau deschise, așa că presiunea formată prin creșterea volumului gheții să fi avt pe unde ieși.

În ce privește imaginea, din câte constat nu ai avut soarele în spatele tău, ci undeva în stânga-față. Ideal ar fi fost ca acesta să cadă pe subiect din direcția ta, nu invers. Pentru astfel de situații, poți aplica sfaturile din postarea http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro/t112-cum-remediem-problema-cerului-ars-cu-ajutorul-filtrelor-degrade-colorate și utiliza accesoriile recomandate acolo, corectând astfel parțial problema culorilor terne, cel puțin în cazul cerului.

Și, desigur, nu te sfii de la a utiliza Photoshop-ul: un Remove color cast și o corecție Shadows/highlights ar ajuta semnificativ Smile.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum