In jos
avatar
C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
http://calatorie-fotografie.forumgratuit.ro

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? Empty Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul?

la data de Sam Mai 18, 2013 12:59 am
Atunci când spui Strasbourg, primul lucru care îţi vine în minte este faptul că parcă ai auzit de locul acesta cel puţin o dată pe lună, când acolo se întruneşte în şedinţă plenară Parlamentul European. Ceea ce nu îşi spune nimeni este ceea ce vei afla la faţa locului.

Am aflat astfel că Strasbourg este un oraş cât se poate de romantic, perfect pentru un city-break, împreună cu cine vrei tu. I love you

Aflat chiar pe graniţa dintre Franţa şi Germania, Strasbourg este capitala regiunii Alsacia, se găseşte chiar pe malul stâng al Rinului, fiind traversat de un afluent al acestuia (vizibil în fotografii). Acesta sunt chiar motivele simbolice care au stat la decizia construirii acolo a sediului Parlamentului Europei, regiunea Alsaciei (bogată în hidrocarburi) aflându-se de multe ori de-a lungul istoriei, în mijlocului conflictului germano-francez, dar şi la baza găsirii păcii Europei.

Dar atât cu istoria.

Deşi Strasbourg are în jur de 360.000 de locuitori, străduţele înguste, afluentul Rinului de care făcusem vorbire mai devreme, catedrala Notre-Dame din centru, florile şi parcurile în abundenţă îl fac un loc calm, care merită vizitat.

Catedrala Notre-Dame din Strasbourg este cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase catedrale gotice din Europa. Catedrala este amplasată pe locul unui fost templu roman.

Demnă de remarcat este şi gara din Strasbourg, acoperită de o cămaşă de sticlă.

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? 90459009

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? 90458968

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? 90458980

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? 90459175

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? 90459017

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? 90458985

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? 90458990

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? 90458996

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? 90458952

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? 90459961
lucib
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
http://fotografiecluj.blogspot.ro

Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul? Empty Re: Cum să nu iubeşti Strasbourg-ul?

la data de Lun Iun 03, 2013 1:30 pm
Clar avem de-a face cu un oraș încâtătăor - și nu e de mirare că încă de la Ludovic al XIV-lea francezii și-au dorit să-l ia în stăpânire. După cum nu e o surpriză că Bismarck l-a vrut înapoi, nici că l-a și luat, dată fiind superioritatea dotării armatei prusace (germanii produceau deja de la jumătatea sec. XIX cartușe, în timp ce restul armatelor lumii încărcau pușca pe țeavă, după fiecare foc, operațiune mare consumatoare de timp).

Norocul francezilor a venit din partea generalului american John J. Pershing, care a reușit să-i bată măr pe germani în Primul Război Mondial, Hexagonul reîntregindu-și astfel muchiile Surprised .

Lăsată să se refacă mai repede decât ar fi trebuit, o Germanie militaristă va reuși să anexeze din nou provincia Alsace-Lorraine în 1940, menținând-o încorporată Reich-ului până ce va vi eliberată din nou de blindatele americane, sub comanda lui Patton... dacă stăm să filozofăm, e interesant să ne imaginăm cum ar fi fost dacă în loc să restituie regiunea francezilor, americanii ar fi menținut-o sub propriul control, precum au procedat cu Okinawa japoneză. Cine știe, poate ar fi fost azi un oraș cunoscut pentru sediul central al Coca Cola, nu al Parlamentului European Laughing .

Însă vorba ta, destul cu istoria. Să ne uităm mai bine la pozele tale, mai ales că ai ajuns acolo.

Din punct de vedere al impactului vizual, cel mai mult mi-au captat atenția a patra și ultima poză. Culorile vii, detaliile fin redate, atmosfera caldă - ingredientele cheie ale unor imagini care să te facă să-ți dorești și tu să vezi locurile respective.

Despre celelalte, constat, alternativ, două probleme: în cazul imaginilor în care ai un cer ars, lipsit de detalii, poate ar fi util să folosești un filtru albastru în degrade, despre care am relatat în postarea dedicată.

A doua problemă este că am senzația că în unele cazuri ai pus amprente pe obiectiv, fapt care a determinat încețoșarea parțială a imaginilor. Eu mi-am cumpărat (încă de la sediul vechi al F64) o trusă de curățare Giottos , care îți oferă cam tot ce ți-ar trebui: lavetă din microfibră pentru ștergerea lentilelor și a ecranului LCD, o pompiță pentry suflarea prafului și scamelor - prin suflare eviți ca acesta să zgârie suprafețele lucioase, plus că poți folosi pompița și pentru senzorul DSLR-ului, aceasta fiind practic singura metodă de curățare a senzorului recomandată utilizatorului neprofesionist.

Mai ai în pachet o pensulică fină pentru îndepărtarea scamelor persistente, care nu au putut fi suflate, dar și o sticluță cu soluție de curățare și cu proprietăți antistatice, precum și niște bețigașe cu vârful din vată, utile pentru colțurile altfel mai greu accesibile. Flaconul cu soluție pare mic la cei 30 ml ai săi, însă dacă folosești filtre UV pe aparat, pe care le poți șterge fără probleme și pe uscat, nu vei consuma prea multă soluție (eu am consumat cam jumătate de sticluță în doi ani).

Curățând aparatul cât mai bine, eviți deteriorarea accidentală a imaginilor, putând folosi la maximum aparatul și timpul petrecut la locația de interes.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum